Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Mer fra USA-mesterskapet (online)

Her får du et av de såkalt kjedelige, uavgjorte spillene fra finalekampen i US-Nationals hvor Geir Helgemo og Tor Helness var på vinnerlaget.

Etter å ha vist begge major med en ganske sprek innmelding 2 kløver (dog i gunstig sone), spilte Helgemo ut ruter dame. Den fikk beholde første stikk. I andre stikk gikk det liten ruter til esset og nok en ruter. Spillefører angrep kløveren. Nå var det fare for å dytte på kontrakten. Sett at stor kløv fra spillefører blir stukket av syd (Helness). De kan ta ett stikk i ruter og har fire motspillstikk. Så spiller de vel hjerter (spiller ingen rolle), og dette er igjen (om syd stakk før det siste kløverstikket spilles:

Nord har vært under press lenge på alle disse kløverrundene. I det kløver knekt spilles er nord skviset sønder og sammen. Han klarer ikke å holde to hjerter og tre spar med kun fire kort igjen.

Dette forpurret Helness elegant ved å lasjere kløveren tre ganger! Da satt han igjen med A-8, og spillefører kunne ikke spille mer kløver, for syd får i så fall to kløverstikk. Dermed ble det kun de åtte toppstikkene, ingen skvis og en bet.

Ved det andre bordet forsøkte spillefører å godspille sparstikk og gikk automatisk bet etter ruterutspill - uavgjort spill.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.