Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Meldeprøve

I dag tar vi med en meldeprøve fra Round of 16 i HCL Championship i New Dehli, India. Jeg synes ikke at dette var enkelt.

Du sitter nord (Øst giver, Ø/V i sonen).

Øst passer, og makker på syds plass åpner med 1 spar, pass fra vest. Hva ville du meldt nå?

4 ruter er en melding de fleste ville valgt, spesielt om det viser renons.

Denne hånden er imidlertid en så spesiell svarhånd, spesielt når makker åpner med 1 spar, at det ikke nytter å tenke på å telle honnørpoeng. Alt avhenger av hva slags honnører makker har. ER det A-K i kløver og hjerter ess (11 hp) er det nedlegg storeslem. Hvis ikke makker har kløverkontroll står ikke mer enn utgang.

Og det er ikke slik at om du svarer 4 ruter (enten renons, eller hos de som bare bruker Splinter singelton), så har du ikke benektet kontroll i kløver (som du gjør om det dreier seg om en cuebid-sekvens). Så idet makker slår av med 4 spar over 4 ruter er du nesten like langt.

Hva ville du gjort nå?

Det er klart åpneren kan ha mange HP i ruter, og da er det ofte to tapere i dette spillet. Men du har jo selv "alt" i spar, så et eller annet sted må makkers åpning være! Men det er vanskelig å få han med på noe da han jo har elendig trumffarge. Jeg har dog sympati for svenske Hult som etter å ha sagt 4 ruter gikk videre over åpnerens 4 spar. Men da var det allerede for sent, svenskene kunne ikke gå pluss i dette spillet:

 

Idet Hult gikk på en gang til med 5 ruter så benektet han kløverkontroll, men sa også at han omtrent hadde resten dekket opp. Da åpneren slo av i 5 spar kunne ikke lenger slem stå, og Hult passet. Men slemforsøket kostet IMP da motstanderne stoppet i 4 spar, selv om det om du ser kun på N/S sine kort ser ut som 5 spar ofte vil stå. For slik det litt uheldig satt hentet Ø/V raskt en bet i 5 spar med kløver ut, A-K og kløver til stjeling.

Egentlig så var vel dette spillet ikke en prøve som kan løses på noen logis måte, det var mer en "gjette-prøve".

Av de seksten lagene klarte kun fem å stoppe i 4 spar og notere +420. Av de resterende var tre par i 5 spar med bet, og hele åtte N/S-par meldte 6 spar som var helt håpløst uansett utspill.

Klarte du å bremse?

 

 

Kommentarer

Hadde de bare spilt Culbertson hadde de ikke hatt noen problemer.
1 Sp - 4kl ?
4S - P

4Sp hviser da ingen kontroll i kløver, eller annen kontroll og ingen ess.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.