Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

MSIBT: Thomassen-Karlberg leder før siste spilledag

Bodø:

Idet en siste spilledag gjenstår i Sveaas-turneringen har Kurt-Ove Thomassen – Svein Gunnar Karlberg fått opp en brukbar ledelse i det 32 par store finalefeltet.

Stillingen for alle parene i A-finalen finner du her.

I B-finalen ser det slik ut:

Her er et spill hvor lederparet i A-finalen fikk tak i en nokså uvirkelig score.

Normalkontrakten er 3NT. I teorien er det ni stikk. Ø/V kan godspille tre kløverstikk og får også for spar ess.

Det kinkige for spillefører er dog om det kommer liten kløver ut fra vest. Da kan det godt være riktig å spille liten fra nord i håp om K-J eller AJ fjerde eller femte hos utspilleren. I så fall blir det fire kløverstikk og spar ess til forsvaret. Det skjedde imidlertid ingen steder.

Populært utspill var kløver ess, eller spar. Med kløver ess ut bør ikke spillefører tråkke feil i kløver lenger, og da blir det minst ni stikk.

3NT ble vunnet på ni av seksten bord. Seks av de som gikk bet fikk kløver ess i utspill. Det kan hende at etter de fikk for kløver dame og hadde 0+2+5+1= 8 stikk var redde for at kløveren satt 5-3 slik at det ville bli bet om de spilte spar. Det ville ikke blitt bet, forsvaret hadde slik det så ut kun tre stikk i den fargen. Men de fryktet antagelig 5-3 i kløver, og tok hjerterfinesse doe kontraken i stedet - en bet.

Kanskje noen også gikk bet fordi de tok hjerterfinesse i jakten på overstikk. Sveaas-turneringen er tross alt en parturnering hvor alle ekstra stikk er gull.

Minus 15 er maks på et spill i A-finalen.

De som gikk bet i 3NT fikk -10.

3NT med ni stikk ga +4 til N/S.

To par fikk tak i ett overstikk og noterte pene + 12.

Men toppen gikk til lederlaget som fikk TOLV STIKK i 3NT!!! Hvor de stikkene kom fra kan en stusse på, og jeg har sendt en hendvendelse nordover for å få svar på det. Uansett, det var en ren topp på veien til ledelse før avslutningen av turneringene.

Bangkok:

Samtidig med dette er Asia Pacfic Congress i Bangkok kommet frem til semifinalene etter et seks dagers grunnspill. Vårt lag fly veldig høyt lenge og ledet stort lenge, men det gikk trått mot slutten. Det ble likevel 2.plass i Round Robin, og i dag søndag spilles semifinalen vår mot PD TIMES. Etter 16 av 48 spill leder vi med 13 IMP.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.