Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

MIX PAR - SEMIFINALER

 I Åpent EM (Transnationals) i Strasbourg går det mot slutten i både Mix Lag, Mix Par og SENIOR PAR. 

Det dansk-tyske laget Sparkling Vintages som slo ut det halvt norske laget De BOTTON røk ut da kvartfinalen for lag ble spilt i går. 

I MIX PAR har de spilt den første av to dager i semifinale A og B. For å komme videre til A-finalen fra semi B må man være helt i toppen. Fra semifinale A er det mye bedre sjanser, men naturlig nok noe høyere nivå. Derfra er det mulig å komme seg videre med rundt middels. Vi kommer tilbake med detaljer om dette senere. 

I semifinale A leder et fransk par. 

Svein Aril Naas Olsen som gjorde det så bra i kvalifiseringen sammen med Julie Marina Sigsgaard (Danmark) gjør det fortsatt bra og Svein Aril er beste nordmann på 20.plass.

Like bak dem ligger Thor Erik Hoftaniska - Gunn Tove Vist (23.plass) og Eskil Hagen - Lise Blågestad (26.plass). Også Åse Langeland - Harald Eide ligger brukbart an med litt under middels (32.plass). Det bør bli norske spillere i A-finalen, og kanskje fire par om det klaffer for dem alle i dag, torsdag. 

I semifinale B må det altså mye høyrere score til for å kvalle til A-finalen. Etter første dag ligger Astrid Lybeck-Erik Bølviken godt an på 5.plass (56,7%). Tre-fire andre norske par har også bra score i semi B og kan komme seg til A-finalen med en sterk andre semifinaledag. 

I senior-par var det fortsatt kvalifisering på onsdag. Arne Thomassen - Helge Hantveit lå på 12.plass mens Rune Anderssen - Tor Bakke var på 20.plass etter onsdagens spilling.

Alle resultater, bulletiner og annen informasjon finner du her. 

Vi tar med et spill fra Mix Par.

I parturnering er det som kjent ikke nok å finne en bra utgang eller slem og vinne den, selv om man da får med seg utgangs- eller slembonus. Det lille ekstra er viktig. Hvordan ville du og din favorittmakker meldt disse kortene:

(Giver øst. Ø/V i sonen)

Øst åpner mange steder med 1 kløver med slikt, og noen åpner med en svak grand. Uansett bør vest forsøke å finne ut om det er ruter- eller hjertertilpasning. Da virker det naturlig å starte med sin lengste farger, dvs. svare 1 ruter.

Det er en grei slem med ruter som trumf, og en ypperlig slem i hjerterkontrakt. Med hjerter som trumf er det ganske brukbare sjanser for tretten stikk selv om ruteren skulle sitte fordelt 3-1 (en ruter kan trumfes). Storslem i hjerter kan nok være litt sårbar om det sitter skjevt både i ruter og hjerter.

Ø/V bør vel finne hjertertilpasningen. Men ganske mange steder fikk ikke Ø/V melde i fred, for nord satt med langfarge og var i gunstig sone.

Flere steder sperremeldte nord med den lange sparfargen etter for eksempel starten 1 kløver (øst) - 1 ruter (vest). 

Kun ett par var i 7 hjerter og noterte seg for +2210 og 100% da det satt helt greit.

Noen få par til var nok et øyeblikk i 7 hjerter, men N/S stampet i 7 spar og gikk 1700 i bet. Å få inn +1700 ga 91 % til Ø/V.

Populær kontrakt var 6 hjerter, men det var langt i fra så mange som var der som man kanskje skulle tro. Å få tak i +1460 (6 hjerter med tretten stikk) ga 67 % til Ø/V.

Noen par var i 6 ruter, bla. mot både Naas Olsen-Sigsgaard (NOR/DK) og Hagen-Blågestad. Å å sitte mot den slemmen ga 79 % til N/S.

Det var også noen i den skumle kontrakten 6NT. Der er det jo en spartaper, så ruteren må gå for at den slemmen skal stå.

De som "haiet" på grand og fikk alle tretten stikkene i 6NT fordi N/S ikke fikk med seg for spar ess scoret 83% for +1470. Noen få par satt mot 6NT og fikk tatt for spar ess. Da ble det middels til N/S i stedet for fattige 17% om de forærer Ø/V overstikket i 6NT.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Eg synest makker, Sofie G. Sjødal, meldte fint. Eg åpna i Øst med 1kl (3+). Syd meldte pass og Sofie 1sp (6-9 balansert eller ruter uansett styrke). Nord hoppa inn med 3sp, pass hos meg og pass hos syd. Sofie hoppa til 5nt som ber meg velge slem. Det er mulig eg burde meldt 6hj direkte sidan logisk sett må også 6kl be meg velge mellom kløver og ruter. Men eg meldte 6kl. Etter 6ru, korrigerte eg til 6hj.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.