Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

MINOR ALT: "Norsk" tap i semifinalen

Etter å ha gjort det skarpt i MINOR ALT INVITATIONAL 2 var det fredag over og ut for Terje Aa og Allan Livgård da deres lag FREDIN tapte semifinalen mot lag HARRIS (engelske og bulgarske spillere). HARRIS vant senere finalen også. 

I semfinalen ble det endel kilevinker for lag FREDIN, og dette spillet var vel det mest kostbare:

Sørafrikaneren Alon Apteker (syd) ble spillende 5 hjerter etter en aggressiv melding (4NT) av Peter Fredin (nord), men vests var også aggressiv! Hans 3 spar gjorde at nord måtte ta en avgjørelse, og det var liksom ikke rom for å kunne avgi en sleminvitt. Derfor tok han en sats, men fant ut de manglet to nøkkelkort (i hjerterkontrakt) så de bråstoppet i 5 hjerter.

Fra vest kom spar knekt ut til esset. For å vinne 5 hjerter nå må det spilles hjerter ess og liten hjerter, en spilleføring som på ingen måte behøver å være korrekt. Apteker la ned hjerter ess og spilte kløver til damen. Hvis den vinner stikket kan han kaste to ruter på sparehonnørene og kontrakten står om det blir maks to hjertertapere. Men slik det satt kunne vest trumfe kløver dame med hjerter konge. Han spilte ruter til østs ess, og deretter måtte øst også få ett stikk i trumf med sine gjenværenede J-10. En nitrist bet.

Mot Aa-Livgård snublet (synes jeg det så ut som) N/S seg opp i 6 kløver!

Med nord som spillefører må det antagelig liten ruter i utspill for å bete, et utspill som er nokså umulig å finne. Da vil spillefører antagelig bomme ruteren og gå bet etter to stikk.

Med ruter ess ut står slemmen. Da brukes de to sparavkastene til å bli kvitt to hjerter hos nord og det som gjenstår er "kun" en vellykket  hjerterfinesse.

Da øst spilte ut makkers farge spar valgte spillefører å bruke K-Q i spar til å bli kvitt nords to ruter. Forsvaret fikk kun ett hjerterstikk, og +1370 sammen med +100 ved det andre bordet var verd hele 16 IMP!

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.