Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Logisk og greit meldt

I helgen ble første del av seriemesterskapets 3. og 4.divisjon avviklet. Det er jevnt i veldig mange puljer, og kampen om opp og nedrykk vil bli knallhard siste spillehelg som foregår i februar. De fleste lederlagene i 3.divisjon har bare noen få VP ledelse, noen kanskje opp i mot 10, og det er bare i avdeling H de som ligger på førsteplass har fått opp en skikkelig stor luke til lagene bak. Rogaland 9, (Reve, Reve, Solheim, Anfinsen, Anfinsen) er nesten 20 VP foran nærmeste utfordrer. 

Dette spillet fra 4.divisjon ble avgjort i meldingene. Jeg synes Helge Bremnes og Cecilie Sandvik (Molde BK) meldte fornuftig.

 

 

 

Hvordan melde vest sine kort kan diskuteres, og det er nok litt avhengig av avtaler. Noen liker å svare 1 i major med firekorts major og lengre minorfarge. Min oppfatning er at dette bør være fleksibelt. Om svarhånden har en "enkel" hånd, ikke ekstremt skjev fordeling, og heller ikke veldig sterk (sleminteressert) er det greit å svare 1 i major med slik fordeling. Det er med kort hvor det normalt bare skal sjekkes om det er 4-4 tilpasning i majorfargen, hvis ikke skal vi normalt i 3 grand. Med kort hvor det kan stå slem, eller hvor 5 i minor godt kan være bedre utgang enn 3 grand innledes med 2 i minorfargen, og majorfargen meldes i neste runde.

Da Bremnes kom tilbake med 3 spar var 4 kløver en fin melding fra Sandvik, basert i at svarhånden "vil noe" med sine meldinger, ikke bare vise sin 4-5 hånd. Østs kort er glimrende i kløverkontrakt (to ess og trumf dame), og det bør en makker få vite om! Dessuten er øst bekymret for hjerterfargen. 3 grand spilt av øst behøver på ingen måte være tingen idet vest har vist ni kort i de svarte fargene. Hvis ikke svarhånden er sleminteressert er etter denne starten likevel 5 kløver ganske sikkert en fin kontrakt, og om makkeren har slemambisjoner har åpneren de riktige verdiene. Østs 4 kløver var perfekt beskjed for vest, og via Key-Card Blackwood meldte han 6 kløver.

Merk at 6 grand som de fleste meldte er en klart dårligere slem. Den avhenger av hjerter ess foran, og da det ikke var slik gikk de som var i 6 grand bet. I kløverslem spilt av vest er det en ekstra sjanse. En hjerter kan kastes hos vest på ruter ess, og underveis kan spillefører trumfe en ruter for om se om damen sitter tredje. Gjør den ikke det er hjerter ess foran neste sjanse. Denne gangen ble ruter knekt godspilt etter en ruterstjeling, og enda en hjerter til kunne senere kastes fra vest på ruter. Dermed ble det tolv stikk uavhengig av hvor hjerter var plassert, og fortjente IMP etter en god og logisk meldesekvens.   

.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.