Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Leserbrev: Gladnyhet fra Østerdalen

Med jevne mellomrom kommer det hyggelige nyheter om flott rekrutteringsarbeid forskjellige steder i landet. Forleden droppet et leserbrev i "postkassa" fra Jo-Gaute Åsgård, Engerdal BK. Her er hva han forteller:

Muligens en nyhet under radaren som dere kan få tips om: Rena BK har innleda et samarbeid med Rena barneskole og Bridge i skola. De er i full gang, og har fått satt av 6-7 hele dager (hvis jeg har hørt ryktene rett) utover våren med kun bridgespilling! 90 elever er i sving i 5.-7. klasse, og etter første gangen de var der jubla elevene da de skjønte at bridgeklubben ville komme tilbake. Slik jeg har skjønt det er det pensjonister hele gjengen som holder på, og et godt bevis på at alder ikke er til hinder for å drive rekruttering.

Slår forøvrig også et slag for satsning vi gjør i Engerdal BK, mye takket være ungdomssatsnings-penger vi har fått fra forbundet. Vi har hatt to ettermiddager med introkurs i bridge, med i alt 25 deltakere. Ca. 15 har meldt seg interessert i å gå et bridgekurs over tre ettermiddager til. Er vi heldig sitter vi igjen med 4-5 interesserte unger/ungdommer, kanskje kommer juniorverdensmesterne i 2027 fra NBF Østerdal?

Og har dere lyst til å møte engasjerte bridgespillere med øye for rekruttering så er alle hjertelig velkomne til Engerdal og Femund Bridgefestival 20.-21. mai, Innlandets raskeste voksende bridgeturnering (?) i Sør-Norges mest spektakulære og naturskjønne omgivelser for bridgespilling. Les mer via www.engerdalbk.org/FemundBridge.  

Tenk, i 2032; da har vi kanskje 10 voksne personer som har lyst til å ta opp en hobby som fikk sin spire på grunn av et initiativ som ble gjort i 2017. Det er dette rekruttering handler om.

Mvh Jo-Gaute Åsgård, Engerdal BK

Kommentarer

For å bekrefte Jo-Gautes rykter.
Vi fikk kontakt med rektor på Rena barneskole i 2016 stilte spørsmål om bridge i skola, rektor var veldig positiv å sa at dette må vi få til. etter to-tre møter var opplegget klart. Skola ville at vi skulle bruke mattetimer til undervisning,hensikten var bla. at hoderegning er bra,(ingen kalkulator eller pc) avtalen var 6 og 7 klasse Ønsket fra skola var 7 klasse på onsdagerfra 10.30-14.00 og 6 klasse på torsdager fra 11.00 til 14.30. 1.mars var oppstart og vi skulle være i seks uker altså til og med 6.april det ble borte to aktivitetsdager, men vi sto allikevell med ti dager. etter første dag var positiviteten blant elever og lærere stor. Det ble ytret ønske om vi ikke kunne komme kl.8.30 hver gang og ut dagen noe vi sa ja til.Vi er 6-7 stykker som er besksjeftiget med dette og vi har ca 90 elever til sammen. Når vi avslutter dette vil Rena BK med støtte fra kretsen tillby gratis, å delta på junior leiren 29.juli til 4.august. Er spent på hvor mange vi blir etter dette
MVH
Rena BK

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.