Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Landskamper i Sandefjord

I Sandefjord møter to norske lag i hver klasse (Åpen og Damer) lag fra Nederland og Polen i en landslagsturnering. Den startet onsdag, og fortsatte med semifinaler torsdag før det avsluttes med finalekamper idag, fredag. Etter det vil landslagsspillerne delta i Jotun Bridge Lagturnering i helgen, en ypperlig anledning for andre til å møte topp motstand. 

I Round-Robin (en kamp mot hvert av de andre lagene) ble det Norge Rød som toppet i Åpen klasse. På det laget spiller Steffen Fredrik Simonsen, Christian Bakke, Christer Kristoffersen og Erik Berg. Polen ble nr. 2, Nederland nr. 3 og Norge Blå ble sist, dog like bak Nederland. 

 

Resultatlinker finner du her.

I semifinalen møttes nr. 1 og 4 og nr. 2 og 3. Dvs. Norge Rød møtte Norge Blå, og laget som vant kvaliken vant også denne innbyrdes kampen mellom de norske, og det ble nokså klart til slutt. Polen slo Nedreland, så i finalespillet blir det Norge Rød mot Polen, mens det andre norske laget møter Nederland i kampen om 3. og 4.plassen i turneringen. 

I dameklassen vant de norske noen kamper, men det ble tydeligvis litt for tøff motstand da de måtte finne seg i de to siste plassene i kvaliken. Og begge tapte sine semifinaleoppgjør. Så de norske damelagene spiller mot hverandre om 3. og 4.plassen totalt, mens Nederland og Polen gjør om seieren i den klassen.

Her er et spill hvor utspillet var helt avgjørende. Nederlandske Bruijnstee satt syd og hørte (så) dette meldingsforløpet:

   

Hun satt med:

Hva ville du spilt ut? Den nederlandske damen sendte i vei spar 7. Det var en innerblink!

Merk at Ø/V med slike kort normalt har tolv stikk med ethvert annet utspill, selv om denne gangen så satt kløveren 5-1. Kløverutspill gir tolv (fem kløverstikk).

Det kan vel innvendes at Ø/V kanskje burde tatt det mer med ro, og dermed funnet ut at det manglet kontroll i spar. Men det er også en velkjent og ofte fungerende strategi å melde slem uten noen fiksfakserier hvis man tror man har tolv stikk så snart man kommer inn, for å minke sjansen for at de skal finne utspillet. Her fungerte ikke det. 

Det er ikke lett å si noe fornuftig om utspill. Det er ofte ganske tilfeldig hva som er riktig. Men det er kanskje ikke helt tilfeldig at den nederlandske damen fant utspillet i dette tilfellet. Mot slemmer meldt slik som dette er det grunn til å spille offensivt hvis man ikke har noe spesielt attraktivt utspill uansett. Dessuten, dess færre honnørpoeng utspiller har, dess flere har makker, og da er sjansen for å treffe makker med en honnør i den fargen du spiller offensivt ut, for eksempel fra en konge, større enn om utspilleren selv har for eksempel 8-9 hp.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.