Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Lagfinalen: KONNERUD BK LEDER

Lagfinalen (NM finalen for klubblag) startet i Kristiansand fredag og avsluttes mandag med den siste av syv kamper. 

Noen av de mest markante profilene i norsk bridge mangler i årets finale. Men dette er syv lag (+arrangørens) som har kommet seg gjennom seks utslagsrunder så noen svak finale er det ikke. Feltet er jevnt, og det er ikke lett å si hvem som skal stikke av med NM-titlene denne gangen. De fleste tips går vel i favør av Heimdal BK, Studentenes og kanskje TopBridge. Det kan imidlertid bli en finale hvor alle slår alle, og da kan det blir svært spennende. Kanskje blir klubben som vinner årets lagfinale en klubb som aldri tidligere har vunnet NM for klubblag. 

Etter de to første kampene er det KONNERUD BK som har tatt teten etter to fine seiere mot de to nord-trønderske lagene Verdal og Steinkjer. 

Alle informasjon om finelen samt bulletiner finner du i Nils Kåre Kvangravens blogg, her. 

Live oppdatering finner du her.  

Det viktigste er å melde og spille godt, da blir det gode resultater. Men bridge er og blir et spill, så flaks og uflaks spiller også en rolle av og til. Her er et spill fra runde 1 hvor noen følte seg litt snytt:

Giver øst. Ø/V i sonen

Hvordan bør meldingene gå etter pass fra øst?

Det avhenger selvsagt av om vest melder inne eller ikke. Om vest sier pass blir det for de fleste grandåpning fra syd, overføring til spar fra nord og superaksept fra syd for å vise maks hånd med firekorts sparstøtte. N/S mangler kanskje noen få HP for slem, men med nikorts trumf til sammen kan det godt være en god slem med omtrent denne samlede styrken. Nord har såvidt til et slemforsøk, og de bør finne frem til den fine kontrakten 6 spar. 

Om ikke 6 spar skal stå må øst ha alle de fire uteværende trumfene. Om vest har dem oppdages det, og knekten fjerde fiskes opp. Men om øst har ett trumfstikk (veldig usannsynlig) er det fortsatt en sjanse. En hjerter kan kastes på kløver. Om hjerter kommer i utspill må riktignok øst med trumfstikket ha minst tre kløver slik at en rekker å bli kvitt hjerteren. Så må ruterfinessen gå. Men merk at ingenting behøves i de andre fargene om trumfen sitter 3-1 eller 2-2. Med andre ord er dette en slem man absolutt bør være i. Men slik satt det:

Det kan hende noen meldte seg på i meldingene med vest sine kort, men Ø/V er i utgunstig sone. 

Fem av de åtte N/S parene meldte 6 spar og gikk en nitrist bet. En har jo grunn til å ha godt håp om at det er uavgjort spill når det en sjelden gang er slik. Det var det ikke for Steinkjer som gikk bet i 6 spar og måtte tåle slemvsving ut mot Rubbestadneset som stoppet i utgang. De to andre som var kun i utgang var Verdal og Konnerud, uavgjort spill med +450 i deres kamp. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.