Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Lagfinalen: Ikke helt over, men...

Under lagfinalen i Kristiansand gjenstår kun en kamp. Gullkampen er ikke helt avgjort selv om Studentenes BK nesten er i mål. I runde 6 så de ut til å kunne avgjøre det hele før siste kamp, for på noen tidspunkt i andre halvrunde mot Topbridge BK var ledelsen stor nok til at de ville være matematisk sikret før siste kamp om det holdt seg ut kamp 6. Men mot slutten knappet TopBridge inn på ledelsen. Samtidig fikk Konnerud BK en stor seier, og de er nå på 2.plass ca. 18 VP bak lederlaget Studentenes BK. Det betyr at Studentenes BK kan sikre gull med litt over 2 VP i sin siste kamp mot Kristiansand BK, selv om Konnerud får full pott i sin siste kamp mot Heimdal BK. Det ser altså ganske grønt ut for Studentenes BK selv om de kanskje bør utsette gullfeiringen til i morgen.

Rubbestadneset på 4.plass er ikke så langt unna nr. 2 (Konnerud) og nr. 3 (TopBridge) og kan kapre bronse, eller faktisk sølv om alt klaffer i siste runde hvor de møter TopBridge. Alle resultatene finner du her. 

På Nils Kåre Kvangraven sin side kvangraven.no finner du også veldig mye informasjon samt bulletinstoff osv.

Det mest dramatiske som skjedde i første halvrunde av kamp 6 var da TopBridge sitt N/S-par hadde noe som ligner veldig på en Blackwood-blemme (?) og havnet i 7NT doblet hvor det ble meldt utgang stort sett over alt, selv om det faktisk var mulig å vinne 6 spar slik det satt.  Det kunne blitt "kun" to bet i 7NT doblet, og i så fall "kun" 15 IMP ut mot utgang ved det andre bordet. Men den trøstesløse, doblede storeslemmen var ikke særlig inspirerende å spille så det endte med hele seks doblede bet! En sjeldenhet, men mest bare trist. Det var egentlig godt gjort at TopBridge BK tok seg bra inn i kampen etter den kalddusjen, 20 IMP ut på et enkelt spill.

I andre halvrunde kunne mesterskapet blitt matematisk avgjort før siste kamp om ikke Studentenes BK hadde tråkket feil, eller om et kort hadde byttet plass i dette spillet:

TopBridge sitt N/S-par meldte korrekt til 6 hjerter vel vitende om at det måtte en vellykket kløverfinesse til for å vinne tretten stikk. (Nord ville meldt 6 kløver over 5NT med kløver konge) Storeslem står på kløver konges plassering, i praksis en 50% sjanse. Da Studentenes BK sitt N/S-par satset på storeslem og gikk bet slik det satt var det 14 IMP til Topbridge.

Kommentarer

Hei
Storeslem på 50% er FY, men Syd hos Studentene visste ikke om Spar K hos makker. Da så det ut til at 6Hj og 7 Hj begge sto på kløverkappen. Da blir det modig og riktig konkludert av Syd å melde 7 Hj gitt at det er 50% sjanse for at Nord ikke har andre-kontroll i spar.Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.