Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Lagfinalen: Det snør nok ikke oppover...

Idet det var igjen en kamp i Kristiansand mandag morgen var det omtrent like sannsynlig som at det skulle snø oppover at Studentenes BK ikke skulle vinne denne lagfinalen. Det snør nok ikke oppover, ikke i Kristiansand i hvert fall.

I siste kamp lå lederlaget riktignok under med 21-0 mot Kristiansand etter bare noen få spill. Studentenes behøver imidlertid kun vel 2 VP i siste kamp for å være helt bombesikre vinnere, og siden de kom tilbake i den første halvrunden og ligger under med kun 7 IMP er det i realiteten avgjort, også fordi Konnerud BK som lå på 2.plass ligger under med 8 IMP mot Heimdal.

Kampen om sølv og bronse står mellom Konnerud, TopBridge og Rubbestadneset.

De to sistnevnte møtes i siste runde. Mens Konnerud altså ligger under mot Heimdal, var det TopBridge som kom best ut i kampen mot Rubbestadneset og ledet 21-1 da dette spillet kom:

Her tok både Nitter og Lutro hardt i og meldte en bra lilleslem. Det var dog noen valg før det var slem til notering. Nord spilte ut spar 7. Nå lyser det sparstjeling mot spillefører hvis han slipper inn nord på trumfkongen som han godt kan ha. Derfor dengte Nitter ned trumfesset og spilte en stor trumf til. Litt overraskende var det syds som vant det stikket med ruter konge, han hadde dessuten tre trumf fra start.

Syd skiftet til kløver til esset, og syds tredje trumf ble tatt ut. Hva nå?

Det må finnes en plassering for kløvertaperen. Det går an å få dette helt om bakfoten hvis man begynner å tenke på å stjele god hjerteren. Men det er nok mot oddsen i dette spillet. Hvis syd har syv kløver som er sannsynlig, og singel spar som mye tyder på (og det får spillefører snart vite om) så sitter hjerteren 4-2. Og om damen sitter fjerde er det ikke nok inntak til øst til å stjele god den femte hjerteren. Dermed er det nok med oddsen å ta en stor hjerter, så spille seg over til vest for å ta hjerterfinesse med knekten. Det var akkurat hva Nitter gjorde, og slik å hele spillet ut:

Det er lett å ta tretten stikk hvis man ser alle kortene. Men det gjør man som kjent ikke ved bordet.

Friskt meldt og bra spilt av Nitter, og spillet ga 10 IMP til Rubbestadneset siden TopBridge spilte utgang ved det andre bordet. Medaljekampen er dermed ikke over idet andre halvrunde skal spilles om litt!

Før den siste halvrunden ser det slik ut bak det suverene lederlaget Studentenes BK:

2. TopBridge 79,72

3. Konnerud 78,65

4. Rubbestadneset 72,58

Merk at i Rubbestadnesets kamp mot TopBridge som sistnevnte leder med 7 IMP er det dobbelsving, så der skal det ikke så mye til før det blir endringer i pallplasseringene.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.