Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Lag SILLA mot semifinale

I ALT MIXED INVITATIONAL V ser det veldig lyst ut for Lag SILLA med en og en halv kamp igjen i grunnspillet. De fire beste (av 10) går til semifinalen, og det norske laget ligger i øyeblikket på 2.plass med en solid margin til den kjedelige 5.plassen.

I runde 7 ble det en overlegen seier mot et tyrkisk lag, og da var de norske klart best. I dette spillet vant Ann Karin Fuglestad sin utgang etter en grei spilleføring, men det var vel en gavepakke at spillefører gikk seg to bet i samme kontrakt ved det andre bordet.

Ann Karin (vest) fikk mot 3 grand en liten hjerter i utspill fra nord som hadde åpnet med 1 spar. Hjerter dame vant første stikk, og en spar ble spilt mot øst. Hvis nord hopper på med honnør kan spillefører følge på med spar 7 fra blindemann og kan senere få godspilt to sparstikk. Og forsvaret kan ikke ved å stikke seg inn og spille hjerter få mer enn to sparstikk og to hjerterstikk. Siden ruter knekt faller er ruter 10 ett ekstra inntak til den fjerde sparen hos vest.

Nord la imidlertid liten spar og tieren vant stikk. Nå ble ruter spilt fra topp, og siden knekten falt tok hun fire ruterstikk før det ble spilt A-K i kløver og mer kløver. Den satt fint, og spillefører hadde ti stikk (1+2+4+3) selv om syd hadde fått godspilt sin femte ruter. Det var ingen fare, og nord hadde på ruterstikkene kastet sine små spar også. Syd hadde heller ikke flere spar, så på den fjerde ruteren og på syd sitt ruterstikk kastet spillefører spar og beholdt alle sine vinnerne, +630.

Ved det andre bordet spilte Harald Eide ut liten spar. Nå kunne spillefører sikret seg to sparstoppere ved å legge tieren. Men da liten ble lagt fra øst presset nieren ut vests knekt, og med 6-5-2 i spar mot Q-10 dobbel var det ikke noen stopper lenger. Spillefører spilte tre runder kløver. Siden syd kom inn var kontrakten i orden (1+1+4+3=9), men det visste ikke spillefører siden rutersitsen ikke var avslørt. Syd spilte hjerter. Det ble da et slags valg om å ta finessen, eller gå opp med esset og satse på fire ruterstikk. Hjerterfinessen ble tatt, en feil siden hjerter konge omtrent helt sikkert sitter hos nord. Nord kom inn og kunne ta fire sparstikk - to bet!

Spillet ga 13 IMP til lag SILLA.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.