Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

LYON - OPPDATERING ONSDAG

Under ÅPENT UNGDOMS EM i Lyon var det onsdag første dag av to i par-kvalfiseringen, finalen spilles på fredag.

I juniorklassen (U-26) deltar 35 par, og norske Christian Bakke ligger på 4.plass sammen med Shivam Shah fra England.

I klassen "KIDS" scoret Sofie Grasholt Sjødal-Christian Fredrik Johnsen 55,05 % som holdt til 17.plass blant 78 par. Det er svært jevnt på plassene foran dem. Marius Dalemark Austad - Ida Marie Øberg spilte bitte litt under middels første dag. 

Mesterskapssiden for ungdsoms VM finner du her.

I BERMUDA BOWL fikk ikke mitt lag New Zealand helt den uttellingen vi håpet på i går, men en pen seier i siste kamp gjorde at vi ligger på 11.plass. Det er litt over 11 VP opp til 8.plass som etter Round Robin vil gi kvartfinale. Monaco med norsmennene Helness-Helgemo ligger på 9.plass kun litt over 3VP bak 8.plass.

Dagens hånd

Disse kortene fra runde 11 i Bermuda Bowl så ut til å ha vært gitt med bokserhansker (Syd giver, ingen i sonen):

Hva ville du åpnet med?

I kampen mellom Sverige og Monaco åpnet svenske Mikael Rimstedt med 4 grand, spørsmål etter spesifikke ess. Det tror jeg ikke er helt riktig bruk av konvensjonen, for hva har han tenkt å gjøre om makkeren viser spar ess? Han kan ikke godt melde 7 hjerter, for om spar ess er alt makkeren har er ikke 7 hjerter noen godt kontrakt. Merk at hvis makker har to eller tre små spar er det ikke sikkert du får mer enn de ni hjerterstikkene, utgang går bet på en helsvart dag! På den annen side kan det godt være en nedlegg storeslem, for eksempel om makkeren har A-Q i spar og ingenting annet står 7 hjerter med bare 20 hp til sammen!  Alternativt kan man åpne med 1 hjerter, det går aldri pass rundt når du selv har slike kort. Men hva oppnås med det? Å åpne så lavt gjør at motparten helt sikkert kommer med, og resten blir bingo. Det blir det kanskje uansett med slike kort, og å åpne med 4 hjerter virker også helt feil. Kortene er alt for spillesterke til det.    

Over svenskens 4 grand fikk han vite at makkeren hadde spar ess! Men så kom Zimmermann med fra vingen (øst) med 5 grand (typisk en tofarget hånd). Da Ø/V var med til 7 kløver over syds 6 hjerter tok syd sjansen på 7 hjerter. Makkeren la opp kun A-10-x i spar og ingenting annet. Sparen måtte tippes. Svensken spilte på at vest hadde damen da han trodde øst hadde en ekstrem minorhånd, men det var feil. Slik så hele spillet ut:


Siden Rimstedt bommet sparen ble det +50 til Monaco. Helness-Helgemo noterte +1310 i 6 hjerter doblet med ett overstikk (ikke så uvanlig resultat rundt omkring i salen), og det ga 16 IMP til Monaco. Sverige vant likevel kampen og leder Round Robin etter tolv runder. De blir for øvrig vår motstander i morgenkampen torsdag. 

Resultater for Bermuda Bowl, Venice Cup (damer) og Seniors Bowl finner du her. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.