Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

LAGFINALEN - nesten halvveis

Midtveis i neste kamp nå i ettermiddag er denne lagfinalen halvspilt. Det er med andre ord fortsatt så mange VP å kjempe om at ingenting er avgjort.

Studentenes BK 3 har imidlertid et godt grep om det hele etter tre solide seiere så langt.

Gudbrandsdal BK ligger nærmest, 11 VP bak lederlaget. Nå har Studentene 1 fått opp dampen også, og med en storseier i dagens første kamp har de klatret til 3.plass.

Lederlaget har ikke vist svakhetstegn, men det skal ikke mer til enn at de taper en kamp med klare sifre og en av de som ligger nærmest gjør det motsatte, så blir det kamp om NM-tittelen.

To-tre lag i tillegg til de nevnte har scoret såpass bra i starten at ett av de lagene kan være nettopp det laget som blir førsteutfordrer etter et par kamper til.

I runde 5 møter imidlertid Studentenes BK 3 Klepp BK 5 som har skuffet så langt og ligger sist.

I kampen vi fulgte på BBO i formiddag ledet Gudbrandsdal med 16 IMP mot Klepp 1 etter 14 av 28 spill. Ledelsen økte litt i andre halvrunde, og seieren ble til slutt på 22 IMP, 14,32 – 5,68 VP.

Her er en marginal slem fra andre halvrunde i dagens første kamp:

Hvordan bør disse kortene meldes?

Vel, en ting er hvis man får melde i fred, noe ganske annet er det om motparten melder. Og etter østs åpning på ett-trinnet, og vests svar vil de fleste (alle?) melde seg på med nords kort, kanskje med en hoppmelding. N/S er tross alt i gunstig sone. Enten går vel nord inn med 2 hjerter, 3 hjerter eller kanskje 2NT for å vise to farger.

Uansett blir det ikke særlig enkelt for Ø/V, og hvor god er egentlig lilleslem i spar eller kløver?

I 6 kløver er det ikke til å unngå få rutertaper, så kløveren må treffes med esset først.

Med ruter ut fra syd mot 6 spar må kløveren treffes. Det er dog ganske naturlig å gjette riktig (esset først så oppdages sitsen) hvis nord har vist fordelingshånd.

Hva med kløver ut til stjeling mot 6 spar?

Det kan vinnes tolv stikk i sparkontrakt også etter den starten hvis det spilles med fin hånd. Men det må ordnes med to hjerterstjelinger hos vest, og østs rutertaper kan etter hvert kastes på kløveren. Spilt av vest er det mulig å vinne tretten stikk i sparkontrakt.

På de åtte bordene var det syv utganger. Kun Furyn-Johnstuen (Gudbrandsdal) noterte meldt og vunnet slem, +1430.

Alle resultater og annen informasjon fra lagfinalen finner du her.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.