Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

LAGFINALEN, dag 2, rapport 2

Det ble storseier i lagfinalens tredje kamp for Studentenes som slo Steinkjer med hele 74 IMP (20-0 VP). Dermed er det laget from Trondheim som har tatt ledelsen i mesterskapet.

I den andre kampen lørdag møter Studentenes BK Konnerud BK som også har gjort det godt så langt og ligger på 2.plass. Kampen mellom de to lagene starter kl. 15.15 og overføres på BBO.

TopBridge BK så ut til å være i stortrøbbel mot Verdal lørdag formiddag, men de hentet seg noe inn. Likevel, det ble en fin triumf for Verdal som vant kampen med 11 IMP (12,38 VP).

Når det er nesten nok verdier til utgang den ene retningen, men det er motparten som melder utgang blir den som regel doblet. Det skjedde i dette spillet i kamp 3 under overføringen av Konnerud BK mot Rubbestqadneset BK på BBO som sistnevnte vant med 15 IMP. Etter det ligger Rubbestadneset på 3.plass like bak Konnerud.

Det skal ikke så mye til før 4 spar går bet her, og det var litt arbeid som måtte gjøres. Men slik det satt, og etter at meldingene hadde avslørt en del om hvordan det satt hadde verken Hans Melby (Konnerud) eller Helge Svendsen (Rubbestadneset) særlig store problemer med å finne veien til ti stikk. Kløveren blir godspilt ved å tippe sitsen, hjerter ess sitter hos syd og gjør at hjerterstikk kan godspilles ved hjelp av å presse ut esset mot trumf (stjele-finesse), og spar konge sitter i saks samt at trumfen er behagelig fordelt 2-2. Det ble ti stikk ved begge bord, +790 og uavgjort spill.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.