Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

LAGFINALEN - Lederlaget kunne faktisk tape kamp(er)

Da det så ut som om Studentens BK 3 var uovervinnelige gikk de seg på et tap i runde 6 mot Gudbrandsdal BK. Likevel har trondheimslaget gullmedaljen så godt som i lomma med en kamp igjen, kun teori kan ta fra dem seieren. Med noen VP til i runde 6 ville de vært matematiske vinnere allerede før siste kamp, men med 6,18 VP mot Gudbransdal må de vente litt med å bli kåret som vinnere, offiselt sett. De trenger dog kun samme antall VP i siste kamp for å være helt sikret selv om Stavanger BK på 2.plass skulle greie 20 VP i avslutningskampen. 

Det er Stavanger og Gudbransdal som etter alt å dømme kjemper om sølv og bronse da det er en bra luke fra 3.plass til de neste på listen.

Fra kampen Gudbransdal BK - Studentene tar vi med et spill hvor Erik Berg så hva som skulle til.

Syv av åtte lag var i 4 spar, det åttende var i 5 spar som ikke hadde noen sjanse. 

Mot 4 spar kommer ruter 9 i utspill til vests ess fulgt av ruter tilbake, øst fulgte med toeren. 

Hva tenker du om dette?

Hele fire N/S-par, inkludert Studentens BK 3 gikk bet i 4 spar etter den starten. De vant det andre ruterstikket og spilte trumf. Da var kontrakten spilt bort:

Etter to ganger ruter, så trumf, vinner vest med esset og spiller ruter som øst kan trumfe. Tre trumfstikk og ruter ess gir en bet. 

Berg så dette og stakk den andre ruteren hos syd før han tok for hjerter ess og kastet håndens siste ruter. Nå hadde han kontroll, ruterspill fra vest kan trumfes høyt på hånden. Halvparten av lagfinalens spilleførere gikk altså bet i denne utgangen.  

Lagfinalens siste kamp starter klokken 10.00.

Resultater og informasjon finner du her.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.