Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

LAGFINALEN ER I GANG

Da har finalen i NM for klubblag startet på Kragerø Resort.

Lagene skal gjennom syv kamper, alle mot alle, og det er i hver kamp to halvrunder med 14 spill.

Nå ble det slik at programmet ble noe endret torsdag morgen slik at de spilte runde 3 først. Det var noen omstendigheter med sykdom og et uhell som førte til at to lag ikke spilte fra start i morges. Men de andre seks lagene kom i gang, med runde 3, altså.

Mer informasjon kan komme om dette senere, men jeg så langt fått opplyst at det fortsettes med runde 1 og 2, så er forhåpentligvis det hele på rett kjøl igjen.

Dermed ble det i den første kampen arrangøren Kragerø BK sitt oppgjør mot Stavanger BK som ble overført på BBO.

Det ble en tøff start på finalen for Kragerø selv om de vant de første IMPene. Så tok det erfarne laget fra Stavanger ganske tidlig en solid ledelse.

Her er et spill hvor det sannelig ikke var enkelt for Kragerø sin spiller på nords plass. Prøv deg selv:

NORD

Du hørte et meldingsforløp som kanskje ikke er til så stor hjelp for nord, og kanskje også litt usikkert for eksempel med hensyn til østs 4 kløver., og østs 5 kløver (har dessverre ikke den informasjonen).

Vest har i alle fall lang god ruterfarge og sterke kort, og øst lang hjerterfarge. Og vest har meldt 3NT underveis. Uansett skal du altså finne et utspill mot 6NT.

Hva spiller du ut?

Ess-utspill mot slem er populært, men det er langt i fra alltid riktig, og spesielt ille kan det være når du har A-Q og i tillegg han foran deg har meldt grand!

Nord spilte ut hjerter 3. Det var ingen blink akkurat, og svært kostbart da hele spillet så slik ut (bildet under fra det andre bordet):

Utgang var for øvrig standard over hele lokalet, så det var veldig heldig for Stavanger å vinne slem med disse Ø/V-kortene.

Med Kragerø som Ø/V ble det altså meldt 4 hjerter som er korrekt, og det ble elleve stikk etter sparutspill fra syd.

I 6NT var det etter hjerter ut 17 stikk! Med spar ut er det kun ti stikk, syv stikk forskjell. Spillet kostet 13 IMP for arrangørklubben.

Det kunne se ut som Kragerø skulle bli knust i denne kampen, men i andre halvrunde var det de som tok kommandoen og knappet inn på ledelsen. Her var det kanskje Kragerø som var heldig i slemsonen, men i det spillet hadde arrangørklubbens par i hvert fall brukbare sjanser og behøvde ikke være avhengige av heldig utspill.

Klarer du å unngå slem med disse kortene om du finner ut at makker som har åpnet har firekorts hjerter og 12-14 balanserte?

Det er på grensen, og om åpneren har 12-13, eller kanskje 11 er det trolig i hardeste laget med slem.

Kragerø sitt N/S-par undersøkte ikke så mye, de blåste ute i lilleslem, 6 spar spilt av syd.

Lilleslem er avhengig av at hjerteren ordner seg, og i tillegg må de ikke være uheldige i spar heller. Hjerter behøver ikke sitte 3-2, det kan være noen 4-1 sitser hvor det går bra også. Slik det satt var det ingen problemer, tolv enkle stikk.

Det ga 10 IMP da Stavanger spilte 4 hjerter.

Og Kragerø fortsatt å kjøre på. Etter å ha ligget under med 16-63 ved halvtid vant de andre halvrunde med 18 IMP.  Sluttresultatet i kampen ble likevel en bra seier i favør Stavanger, 15,37 - 4,63 VP.

I første runde skulle egentlig de to lagene fra Studentenes BK ha møttes, etter manges syn en svært viktig kamp da begge de lagene er blant de største favorittene. Men det ble altså endret, og slik det ser ut nå skal de spille mot hverandre i runde 2.

Studentenes 3 sin første kamp (runde 3) ble derfor mot Sunndalsøra. Turneringens kanskje største favoritt slet litt i begynnelsen, men utover i kampen handlet det mest om laget fra Trondheim som til slutt vant med 17,72 - 2,28 VP.

De unge spillerne på Klepp 1 startet med en fin seier mot klubbkameratene på Klepp 5.

Det er spilt kun en kamp så det er for tidlig å snakke om noen trend. Alle resultater, også live oppdatering og butler, navn på spillere og annen informasjon finner du her.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.