Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Kristiansand BK til lagfinalen

Etter at Tromsø BK kvalifiserte seg for lagfinalen forleden har to lag til vunnet sine 6. rundekamper.

Kristiansand BK møtte Askim BK på RealBridge. Askim yppet seg i starten og ledet med 20-5 etter fem spill. Men så var det helt slutt, og Kristiansand vant kampen med 119-38. På sørlendingenes lag spiller Helge Stornes, Karl Christian Baumann, Jan Arild Olsen og Nils Kåre Kvangraven.

Det ble noen stygge svingspill, ett av dem 17 IMP i sving, og her er et annet svingspill. Ta øst sine kort og vurder meldesitasjonen som oppstod:

                     ØST

Du åpnet med 1 ruter og fikk 1 spar fra vest før du hoppet til 3 kløver. Da meldte vest 4 ruter stleminvitt. Du sier 4 hjerter - kontrollmelding - og makker går på med 4NT - Key Card Blackwood. Du sier 5 kløver som viser tre nøkkelkort (eller ingen), og makker sier 5NT, stoerslemsinvitt. Tar du i mot?

Øst har egentlig vist sine kort. Vel, det eneste vest ikke vet om er trumfdamen. Siden han ikke spurte om det kortet tyder det egentlig på at han har femkorts støtte sånn at ruter dame ikke er så viktig (minst 5-5 tilpasning). Hvis det er sånn så har egentlig ikke øst noe mer, og faremomentet er selvsagt kløveren. Hvis vest har gode verdier i den fargen burde kanskje han tatt avgjørelsen om det skulle spilles lille- eller storeslem selv?

Askims øst meldte 7 ruter. Der var det akkurat ett stikk for lite, alltid triste greier, spesielt når man er i storeslem:

Ved det andre bordet kom Olsen-Kvangraven inn i en cuebid situasjon. Kvangraven (øst) hoppet da til 6 ruter trolig med en tanke om at her går det neppe an å finne ut med sikkerhet om det står storeslem. Spillet ga 16 IMP i favør Kristiansand.

I neste innlegg skal vi se på et spill fra 6.rundekampen TopBridge 5 og Bergen Ak 1 som ble uhyre spennende. Bergen Ak sitt NM-lag ser til forveksling ut som et norsk landslag, og de var store favoritter. Men de måtte slite og vant til slutt kampen med 1 IMP!

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.