Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Klart for Cavendish 2019!

På søndag starter Cavendish 2019 i Monaco, lag og par, i perioden 3.2 til fredag 8.2.

Først er det lagturnering, som vanlig et stjernespekket felt. Idet den er ferdig er det tirsdag kveld den store auksjonen for Cavendish Auction Pairs, en veldig prestisjetung turnering, og antagelig den største "pengeturneringen" i verden.

Ofte leder velkjente Zia auksjonen og han har sammen med seg som auksjonarius danske Christina Lund Madsen. Det er et kjempeshow, og det handles for store penger!

Parene blir solgt til høystbydende. Eierne av et par kan så få utbetalt en andel av auksjonspotten om paret de «eier» gjør det godt. Hvor mye blir alt etter hvor høyt de kommer, hvis de er høyt nok. Og det er alltid litt trading etter selve auksjonen også. Eierne av et kostbart par kan selge ut andeler. Det blir ved spillestart litt som å ha en andel i en travbong!

Det blir selvsagt vanlig premier også, men auksjonspotten blir mye større enn premiepotten (player’s pool). Det minste beløpet et par kan kjøpes for under auksjonen er 5000 Euro. Å eie en outsider kan dermed være veldig lukrativt hvis de skulle komme helt i toppen (god odds!). Men...

Cavendish handler selvsagt om bridge også, ikke bare om penger!

Det kommer til å delta norske spillere både i par og lag. I skrivende stund, tre dager før spillestart er det påmeldt 22 lag og 59 par til parturneringen. Vi kommer tilbake til spill, nyheter osv. idet turneringen pågår, men du kan også finne all slags informasjon om Cavendish på den offisielle hjemmesiden, her.

I forrige Cavendish Pairs (2017) vant det bulgarske paret Danialov-Stamatov. De eneste norske paret jeg kan finne på resultatlisten fra finalen den gangen er Thor Erik Hoftaniska – Fredrik Helness som kom noe over middels. Begge de spiller i årets utgave. Thor Erik med halvt norske, halvt polske, men nå engelske Artur Malinowski. Fredrik spiller med Martin Andresen.

I finalen i 2017 ga det god score å finne frem til slem i dette spillet:

Å melde 6 hjerter er knallhardt. Det er vel dog en kontrakt med ganske bra sjanser?

Men hvordan melde den?

Syd åpner med 1 ruter og støtter makkerens hjerter, vanligvis kun med en enkel høyning, vil jeg tro. Da skal det godt gjøres å tro mye på slem som nord, men om han tråkker til med en Splintermelding (4 ruter) har syd fine verdier. Likevel, det er tynt, han har absolutt ingenting utenom essene. Vel, det er jo faktisk ved første øyekast på hele spillet syds dobbeltoner i kløver og spar som er knallbra her.

Slemmen har som sagt sjanser, men kommer det trumf ut ser det ikke så lett å godspille nords hånd. Det går kanskje å få tatt tre stjelinger hos syd likevel (to spar og en kløver), men normalt ville jo øst kunne kommet seg inn i kløver for å spille nok en trumf, og dessuten kan det fort bli at øst ender med å få ett trumfstikk hvis det spilles slik. Her hadde ikke øst noen større kløver enn spilleførers, så forsvaret får ikke spilt mer trumf. Og det er en annen plan som kan fungerer. Ruteren kan godspilles siden den sitter 4-3. Det blir dessuten en sklags kryss-stjeling av det siden øst som har trumfknekten har fire ruter. 

Uansett, dette er et vanskelig spill i slem, og det sier litt om det høye nivået at bare en spillefører endte med å ta kun elleve stikk i hjerterkontrakt, og det var i utgang. Det var 22 par med i finalen, og av de elleve N/S-parene fikk altså resten av dem tak i tolv stikk, fire av dem i 6 hjerter for en massiv +1430 som ga 91 IMP!

Ett av parene som meldte og vant lilleslem var det bulgarske vinnerparet.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.