Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Junior NM

Norsk Bridgefestival spilles i neste uke, og en "tyvstart" på festivalen er junior NM som startet i går og avsluttes i kveld, torsdag. Dessuten spilles om kjent den internasjonale Marit Sveaas-turneringen i helgen i Oslo før Drammen blir fylt opp av bridgespillere.

I skrivende stund (torsdag ettermiddag) har juniorene omtrent en sesjon igjen å spille, så intet er avgjort. I øyeblikket leder Marcus Andreas Scheie - Markus Lund (Norrøna/Heimdal).

Dette spillet satte meldeteknikken på prøve, og mange av de unge spillerne gjorde det bra.

Du kan jo tenke gjennom hvordan du og din favorittmakker ville meldt.

Normalt vil vel syd åpne med 1 spar etter pass fra øst, og da har nord allerede til slem. Hvis han underveis får vite om K-Q i spar og hjerter ess (via Key-Card Blackwood) er det storeslem på gang. Da er det ikke mye å si på om nord tar sjansen på 7 grand siden det er parturnering, selv om 7 spar kan være sikrere.

Som N/S sine kort er har ikke N/S mer enn tolv toppstikk, og det trettende må komme ved at kløveren eller hjerteren gir ett ekstra. Kløver kan sitte 3-3, hjerter dame kan sitte dobbel, men det er også flere sjanser om det ikke kommer kløver ut. Hvis det spilles ut kløver brytes nemlig forbindelsen som er nødvendig for en eventuell skvis. Beholdes den forbindelsen kan det bli skvis i kløver-ruter, kløver-hjerter, eller en tosidig skvis om kløveren altså sitter 4-2 eller 5-1. Men i praksis var det ingen problemer, kløveren satt fordelt 3-3, og de som satset på 7 grand kunne notere +2220. Det var delt topp mellom to par, fire par meldte 7 spar som ble vunnet, to par var i lilleslem, ett par må vel ha hatt en misforståelse da de stoppet i utgang, og ett par gikk bet i 7 spar. 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.