Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Junior EM: Norge i medaljekamp (?)

Det er langt igjen i EM for juniorer på Oslofjord Arena i Stokke, men det kan se ut som i hvert fall to norske lag blir å kjempe om medalje.

I U-26 ligger vårt lag på 3.plass idet det gjenstår syv av 23 kamper. Det er trolig for langt frem til lederlaget Sverige og Nederland, men det kan bli bronse hvis avslutningen blir bra.

I U-26 Women ligger Norge på 4.plass mindre enn 1 VP bak nr. 3, og fra vårt lag opp til ledende Nederland er det mindre enn 7 VP. I den klassen skal det spilles 9 runder til, hvorav Norge har en oversitt.

U-21 laget tok en veldig fin seier mot England i tirsdagens siste kamp (17.39 VP). Etter det ligger de på 6.plass, mens U-16 ligger på en foreløpig 11.plass. De har vunnet mange kamper, men dessverre har tapene så langt vært ganske store. Vi håper og tror på en sterk avslutning for de to lagene også så de klatrer på tabellene.


Det norske yngstelaget kommer nok sterkt mot slutten av mesterskapet!

I U-26 klassen avsluttet Norge tirsdagen med en kalasseier mot Irland - full pott, 20-0 VP. Da gikk det aller meste i norsk favør, kampen var i realiteten spill mot ett mål. Her er et par fine slemgevinster:

I dette spillet var Espen Flått-Christian Bakke det eneste paret som fant frem til 6 hjerter. Det er kanskje litt overraskende at ikke flere par kom i 6 hjerter, for N/S har en formidabel tilpasning, og i hjerterslem er det egentlig ingenting å spille om, Ø/V får et sparstikk.Om nord åpner med 1 hjerter har syd en hånd som er mye sterkere enn de faktiske honnørpoengene. Fortsettelse blir avhengig av system og hvilken støttemelding syd velger å avgi. Det skjer også ved mange bord at vest melder seg på med sin 5-5 hånd.

Å si 4 hjerter direkte som syd tror jeg er feil om avtalen er "standard", at det viser kun en svak hånd med veldig mange trumf. Et sånt hopp bør være innefor et ganske smalt styrkeintervall, for hvis det kan være nesten ingenting med fem-seks trumf en gang og en bra hånd neste gang blir det umulig for åpneren å vurdere om han har en sterk hånd. Hvis man spiller med minisplinter er det kanskje en aktuell melding (3 kløver), men hånden er såpass sterk at syd vil i utgang uansett. Kanskje er det nok til å vise en minimum Splinter hånd, 4 kløver (for eksempel). Som sagt, mye avhenger av system og avtaler, men også av av syds vurdering av kortene. Det er en syvtapers hånd i hjerterkontrakt, og et pluss kan ofte være mellomkortene i ruterfargen som kan gjøre at den fargen lettere kan godspilles (om kortene er annerledes). Altså, gode grunner til ¨å være optimistisk. Jeg har foreløpig ikke fått fatt i Flått-Bakke sitt meldingsforløp (så denne artikkelen kan blir oppdatert serene i dag), men de var altså alene om å notere meldt og vunnet slem, 13 IMP til Norge mot utgang ved det andre bordet.


Espen Flått på vei mot nok en fin slem

Ved det andre bordet meldte Marcus Scheie-Joakim Sæther slem i dette spillet:

Kun syv av 22 Ø/V-par meldte 6 spar. En måte å finne den kontrakten på er om vest åpner med 1 grand og øst bruker Splinter etter Stayman hvor vest svarer 2 spar. Hvis øst hopper til 4 hjerter (singelton) over 2 spar bør de kunne komme i slem. Den meldingen etter å ha brukt Stayman kan ikke (bør ikke) være naturlig da svarhånden med lang hjerterfarge ikke bruker Stayman, men overføring. Øst har vel bare sånn akkurat til det, kanskje litt i minste laget. Over 4 hjerter har for så vidt vest en litt bortkastet verdi i hjerter konge, men resten er glimrende, maksimum styrke og femkorts spar. Det norske paret noterte +1430, 14 IMP inn da irene var kun i utgang.

Alt om junior EM, resultater, bulletiner osv. finner du her.

 

 

Kommentarer

Å si at 6 hjerter på spill 25 er ingenting å spille om var litt forhastet. Spillefører er avhengig av 9 trumfstikk for å få hjem slemmen, med trumf ut kreves det da en veldig våken spilleføring for å få hjem slemmen. Spillefører må finne ut hvilken hånd som har 2 trumf og spille på å dukke et svart kort uten at den hånda kommer inn. Da trumfen satt 3-0 var det litt lettere, men det må spilles kl A og kl 9 og håpe Ø ikke har 2 honnører.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.