Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

INTERNASJONALT

Det amerikanske sommermesterskapet, US SUMMER NATIONALS har startet i Providence, Rhode Island. Hovedmesterskapet er lagturneringen SPINGOLD som starter mandag. Det er nordmenn der bortem for å delta, bl.a. Brogeland-Bakke som allerede har startet sin spilling og kom seg til finalen i Von Zedwitz Life Master Pairs. Der endte de på 13.plass. Vi kommer mer tilbake til det som skjer i Providence i neste uke. 

Informasjon om det amerikanske sommermesterskapet, inkludert resultater, bulletiner osv. kan du finne her. 

JUNIOR EM FOR LAG starter med åpningssermoni i Veldhoven, Nederland tirsdag denne uken. Spillingen starter på onsdag. Norge stiller i alle de fire vanlige klassene U-26, U-26W, U-21 og U-16, men ikke i U-31. En fyldig presentasjon av de norske spillerne finner du i mesterskapsbloggen, her. 

Forhåndsomtale av mesterskapet finner du på NBF sin side, her.

Det er alltid vanskelig å spå i bridge, og kanskje spesielt hvordan det går i juniormesterskapene. De unge spillerne på lagene fra Norge, på samme måte som de andre nasjonenes lag har forskjellig utvikling. Dessuten er det på forhånd et usikkerhetsmoment hvem som er med fra de forskjellige landene, og om nye spillere på andre nasjoners lag ettersom de mer erfarne etterhvert kan ha blitt for gamle. Jeg har imidlertid bra tro på de norske lagene i EM 2022, og kanskje spesielt U-26 laget. På det spiller Agnethe Hansen Kjensli, Sofie Græsholt Sjødal, Ida Marie Øberg, Marius Dalemark Austad, Markus Lund og Nicolai Heiberg-Evenstad. 

Dette bør være et lag som kan gjøre det godt i EM. Alle spillerne er erfarne og har allerede oppnådd mange sterke resultater i juniorklassen, men de har også begynt å oppnå gode resultater i åpne turneringer.

Et svært morsomt poeng er at det er tre damespillere på dt norske laget. Jentene har jo tidligere normalt deltatt i jenteklassen i juniorklassen, og det har de gjort med stor suksess. Det har såvidt jeg vet aldri skjedd før at Norge har tre damepspillere på et seksmannslag i åpen klasse. Kanskje har det aldri skjedd at noen nasjon har så stor kvinneandel på laget sitt? Og i vårt tilfelle er det ingen tilfeldighet hvem som er tatt ut her, alle seks spillerene er dyktige og har hatt stor fremgang de siste årene. Som sagt er det uhyre vanskelig å spå, men selv tror jeg laget i U-26 kan være med i medaljekampen. 

Når det gjelder de andre norske lagene er det enda vanskeligere å tippe, synes jeg. Men av navnene på de lagene også - riktignok svært unge spillere - som allerede har gjort seg gjeldende både i juniorbridge og andre turneringer.

Det blir svært spennende å følge med på våre lag og vi skal selvsagt gi rapporter og fortelle spill her i bloggen i tillegg til at det blir stoff i NBF sin mesterskapsblogg. 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.