Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Hvem vinner toppserien?

Den kanskje mest prestisjetunge norske lagturneringen, Seriemesterskapet starter til helgen med 1. og 2.divisjon. Andre helg av mesterskapet går av stabelen på nyåret.

Jeg skal ikke begi meg ut på noen mer eller mindre velfundert tipping, men nøye meg med å nevne de jeg tror er blant favorittene. 

(Mine betraktninger baserer seg i de lagoppstillingene jeg fant på NBF sin side om seriemesterskapet)

I 1.divisjon er det en viss spenning da noen spillere har byttet lag, og noen makkerskap har avsluttet samarbeidet. Nye kombinasjoner har blitt dannet, og noen toppspillere har beveget seg over fylkesgrensene, i alle fall i forhold til hvilket lag de spiller på denne gangen.

Likevel blir nok stort sett de samme lagene som tidligere å regne som favoritter. I første rekke må Midt-Trøndelag 1 - Grøtheim nevnes. Det er jo laget med flest gull i divisjonen, og de blir nok å regne med i gullkampen denne sesongen også.

Forrige sesongs vinnerne Rogaland - Hauge satser nok hardt på å forsvare tittelen etter at de vant med god margin da mesterskapet ble avgjort i februar. Det er et sterkt lag, selvsagt, og ethvert lag som har Geir Helgemo i startoppstillingen må regnes med.

Hordaland 1- Charlsen blir min tredje gullkandidat. Foruten Charlsen og hans makker Hoftaniska spiller far og sønn Helness på laget. 

Det må sies at Nils Kåre Kvangravens tips på hans glimrende bridgeside (kvangraven.no) avviker ganske mye fra det jeg tror på, bortsett fra at han tror lag Hauge vinner. At Hordaland er nedrykkskandidat er hans mest spesielle tips, og der tror jeg han bommer fullstendig.   

Jeg tror nemlig jeg allerede har nevnt vinnerlaget, men er sannelig langt i fra sikker. Det blir nesten alltid jevnt i 1.divisjon, og for eksempel Siv Thoresens lag (bronse forrige gang) har nok planer om å klatre enda høyere på pallen enn sist.

Jeg håper selvsagt på "mitt" lag, eller det laget jeg spilte på de siste årene før jeg utvandret til New Zealand, Møre og Romsdal. Nytt for dem i år er at de har fått med Ulf Tundal som har dannet makkerpar med Nils Kåre Kvangraven. Ulf har jo i mange år vært blant medaljegrossistene på Midt-Trøndelag, men skal i år spille for hjemfylket sitt. Han og Kvangraven blir en spennende kombinasjon å følge. Møre og Romsdals lag har i en årrekke vært et "nesten-lag" i 1.divisjon. Noen medaljer, men litt for mange plasseringer fra 4-6. plass. Kanskje kan den nye parkombinasjonen løfte laget til en gullkandidat?  

Ulf Tundal. Kan han og ny-makkeren Nils Kåre Kvangraven bli jokerne Møre og Romsdal trenger?

For mange av lagene vil det bli som så ofte før, en situasjon med noen få kamper igjen hvor det godt kan bli medalje, men med en dårlig avslutning nedrykk! Så jevn er nemlig den norske toppserien.

Undertegnede kommer til å følge godt med under overføringene på BBO og rapportere her i bloggen. Følg med på BBO du også, og titt innom bloggen min for spill og analyser! 

Kommentarer

Hei GeO!

Jeg takker for at du har trua på oss, og vi skal forsøke å ikke gjøre tipsene dine til skamme.

Jeg håper så mange som mulig følger turneringen på BBO, og de fleste av kampene som vises er allerede klart:. Gå inn på www.livebridge.net og velg 1. divisjon, så får man en komplett oversikt over spillere på alle lag, samt hvilke kamper som sendes.

Vi gleder oss!

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.