Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Helgeness til sluttspill

Laget med Tor og Gunn Helness sammen med svenske Jessica Larsson og Geir Helgemo kom seg videre til Knock-out sluttspillet (Round of 16) i EM for mixlag. Mens sluttspillkampene pågår spiller mange av de som er slått ut en en-dags Board-a-Match turnering, mens andre tar seg en hviledag i sommervarme Montecatini. I morgen tirsdag starter mix-par hvor det er nye sjanser for de mange norske parene som ikke hadde noen suksess i mix-lag.


Det var et par-tre norske lag som hadde en viss kontakt med topp-16, men de endte bare litt over middels til slutt. Ett av de var mitt eget lag. Med et par-tre kamper igjen å spille var det muligheter, men i nest siste kamp ble vi helt utspilt av et lag som traff på det meste. Her er et av gladspillene de med letthet dengte inn:

Hvordan ville du og din favorittmakker meldt disse kortene etter at syd passer som giver? (Syd/ingen i sonen) 

De fleste på vests plass åpnet med en sterk, kunstig 2 kløver, og noen svarte 3 ruter med østs kort, naturlig og positiv melding. Andre svarte 2 ruter - såkalt waiting - og vest skulle finne en gjenmelding med sine 26 hp. For mange er det hopp til 3 grand, 25-27, mens de som bruker såkalt Kokish kan får vist den hånden via 2 hjerter (viser iht. Kokish enten hjerterfarge, eller 25-27 grand) så 2 grand over svarerens obligatoriske 2 spar (rele). Meldes slik er det bedre plass, og de kan enklere finne eventuell tilpasning, som i dette tilfellet 4-4 tilpassen i spar. Storeslem i spar er helt glimrende. Mot oss hadde de ikke så sofistikerte metoder, og vest hoppet til 3 grand over 2 ruter. Øst tenkte ikke mer enn tre-fire sekunder før han smalt til med 7 grand!

Storeslemmen i grand er heller ikke så dårlig, men mye dårligere enn 7 spar da i grandkontrakt må ruteren gå. Det kom hjerter 10 ut til knekt, dame og konge. Spillefører tok for ruter konge, og det gikk liten var fra nord mens syd fulgte på med knekten! Hvis spillefører så tester sparen vil hun oppdage at nord startet med singelton spar. Sannsynligheten for at nord har lang ruter øker betraktelig, og det behøves ikke mer enn fire ruterstikk for å vinne tretten stikk. Så å ta ruterfinesse med nieren er ikke dumt spilt, men det ville blitt nitrist i dette tilfellet siden hele spillet så slik ut:

Ved vårt bord så ikke vest problemet, hun spilte i tredje stikk, uten å teste sparen først, ruter til esset. Da tieren falt var det 1520 til notering i ett av kampens første spill . Fulle av selvtillit etter den starten dundret de på med gode spill, og vårt håp om avansement i turneringen var snart over. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.