Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

HCL Bridge Championship

Denne uken foregår en stor, internasjonal bridgeturnering i New Dehli, India - The HCL Bridge Championship. De startet spillingen tirsdag, og det spilles lagturnering med kvalifisering og sluttspill (utslagskamper). For de som ryker ut før sluttspillkampene blir det parturnering (IMP).

Det er veldig store pengepremier i dette mesterskapet, og derfor deltar en rekke av de internasjonale proffene. Ett av lagene som har tatt turen er det meritterte italienske lag LAVAZZA, men de har skuffet så langt og må spurte godt om de skal komme seg videre til Round of 16 som spilles torsdag.

Det er 59 lag med i "elitepuljen" (Team of four - Gold), men ytterligere 95 lag i det som vel må oppfattes som B-puljen (Team of four - Silver).

Vi tar med et spill fra New Dehli, fra en kamp hvor et svensk/nederlandsk lag med velkjente proffer fikk kraftig bank av et indisk lag med navn som i alle fall ikke jeg har hørt om.

Hva ville du åpnet med etter standard system med sterke grander og femkorts major om du fikk utlevert denne hånden som øst, og nord passer i første hånd (N/N-S)? 

Det er en litt ekkel hånd med tanke på hva man skal gjenmelde. Hvis du åpner med 1 spar er 2 spar i neste runde en undermelding, men 3 spar en overmelding. Det må vel antas at korrekt gjenmelding er spar på laveste nivå for så å håpe at makker melder en gang til.

Inderen på østs plass valgte åpningsmeldingen 1 grand mot svenske Upmark-Nystrøm. For å være ærlig så har jeg ikke så mye mot det. Den sjette sparen forsvinner nok for makker, men styrken og håndtypen ligner vel veldig på en 15-17 grand?

Grandåpningen førte på et vis frem, selv om det kanskje er litt tilfeldig hva som ble riktig. Slik så hele spillet ut:

Mot 3 grand kom ruter ut, og da kongen var velplassert for spillefører vant damen første stikk. Deretter måtte nesten 3 grand bli vunnet slik det satt, og det endte med ti stikk, +430 til Ø/V.

Der nederlenderne satt Ø/V valgte øst å åpne med 1 kløver som var kunstig og sterk. Vest svarte 1 spar som såvidt jeg forstod viste kløver. Deretter ble spar meldt et par ganger av øst, og sluttkontrakten ble 4 spar. Uheldigvis for nederlenderne ble vest, verdenmesteren Luuk Verhees spillefører. Det er litt tilfeldig at dette ble så galt, for når det var syd som hadde ruter konge ble det nitrist idet nord spilte ut ruter knekt. Spillefører føk opp med ruter ess og tok for kløver A-Q. Siden knekten kom trodde han ikke på at det ville gå å bli kvitt rutertaperen på kløver konge, og valgte å satse på å gjette hjerteren samt at nord kanskje hadde spar knekt. Derfor tok han hjerterfinesse med knekten, antagelig for å ha to inntak til å spille spar mot øst. Resultatet ble at taket falt i hodet på han. Etter denne innledningen ble det hele tre bet, -150, og 11 IMP til det indiske laget.

Å vinne 3 grand med ti stikk var selvsagt et godt resultat. Det mest vanlige var at øst spilte 4 spar. Den føk hjem flere plasser etter at syd spilte ut ruter som ble vunnet av vests dame, og spillefører tapte senere kun tre sparstikk. Uten ruter ut er det mer interessant. For å bete 4 spar må helst nord skynde seg inn på spar konge og skifte til ruter. Kun ved noen få bord ble 4 spar betet.   

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.