Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Godt motspill

Her er enda et motspill som er morsomt for motspillerne om det klaffer.

                                   NORD, motspiller

VEST, blindemann

Kontrakt: 4 spar spilt av øst

Øst har åpnet med 1 spar (minst femkort) og deretter vist minimum. Du (nord) har meldt inn 2 hjerter over vests 2 kløver-svar. Øst ble spillefører i 4 spar, og makker spiller ut hjeter 9. Du tar de to toppstikkene i hjerter. Øst følger først med syveren og så med hjerter knekt i andre stikk. Makker på syds plass følger med hjerter 3 andre gangen. 

Hva nå? 

Tror du på den hjerterknekten øst la i andre stikk? Hadde han to hjertere fra start?

Nei.

Våre avtaler er (bør være) at vi spiller det minste kortet ut fra tre små nettopp for å avklare om det er dobbelton eller tre korts farge vi har. Så hjerter 9 er dobbelton eller singelton, og nå vet du at det var to han startet med. Så øst hadde tre hjertere fra start, dvs. øst har igjen hjerter 10.

Her er det lett å se at det ikke kan bli noen andre stikk enn for ruter ess og muligens trumfstikk hos makker. Det er i slike situasjoner det er muligheter for å "trylle" frem et motspillstikk i trumf hos makker ved hjelp av en såkalt uppercut. Du bør ofte i slike situasjoner skynde deg å ta ett eventuelt sidestikk først, det er tryggest. Her kan det ikke bli flere stikk i ruter og kløver enn for ruter ess uansett (se den gode kløveren hos blindemann).

Så etter det ruterstikket, når det ikke er mulig å få flere stikk i ruter eller kløver er det bare å sende i vei en hjerter til å se hva som skjer. 

Nord startet altså med A-K i hjerter og ruter ess. Så spiller nord en tredje runde hjerter. Spillefører er sjanseløs, han må følge med hjerter 10. Syd kan stjele med spar knekt. Blindemann har heller ikke hjerter igjen, men trumfene hans er for små. En bet.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.