Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

God nyhetsdekning - Larvik storturnering

I helgen ble denne parturneringen spilt med 37 par på startstreken. Et godt tiltak for å dekke slike turneringer er hva arrangøren bliBest.bridge gjorde, opprette en Facebook-side. En kan mene hva man vil om Facebook (og selv er jeg ikke super-fan av alt som foregår der), men det er en god variant for å formidle nyheter, bilder osv. fra diverse arrangement, for eksempel bridgeturneringer. Det vil være et godt supplement til andre resultatsider og det vi bloggere produserer. Selv ser jeg all formidling av bridge som alt annet enn et problem eller konkurranse mot oss bloggere! Alle som er glade i bridge bør ønske så mye omtale som mulig av spillet vårt, i alle fall omtale av alt det positive som skjer. Et tips til arrangører hvis de vil ha omtale av spill fra journalister som ikke har anledning til å være tilstede er å sørge for at spillstensilene blir publisert.

I Larvik vant Espen C. Fasting-Stig Drangsholt (Bridgekameratene/Kristiansand). Resultater med fine spillstensiler og resultat for alle spill finner du her.

   

Espen C. Fasting og Stig Drangsholt vant i Larvik

Vi tar med et spill fra Larvik som viser først og fremst at utspillet ofte avgjør mange poeng i parturnering i spill som ikke ville slått ut noe særlig i lagkamp.


 

N/S havner i 3 grand over alt med slikt, de fleste med nord som spillefører. En dobbel dummy-analyse sier at det maksimale N/S kan vinne er ti stikk i grand. Men for at det skal skje må øst spille ut hjerter. Da må spillefører lasjere hjerter to ganger, så gjette kløveren og også gi bort ett stikk i spar via finessen for å komme til ti stikk.

Å spille ut hjerter er dog ikke helt opplagt selv om det er et godt alternativ. Med litt her og der er spar 9 et alternativ - et passivt utspill, og noen velger selvsagt å spille ut ruter. Med begge de utspillene blir det elleve stikk om ikke spillefører bommer kløveren.

Er denne kløverfargen et rent valg? Nei, ikke om man ser på fargen isolert sett. 3-2 sitsene går mot hverandre, så hvis man hadde visst at fargen satt 3-2 så ville det vært hipp som happ hvilken vei finessen forsøkes. Men hvis det sitter 4-1 så løses fargen for full uttelling best ved å starte med kongen, så kløver 10 og la den seile. Da får man med seg Q-9 fjerde hos øst. Å spille på damen fjerde hos vest er mer spekulativt idet man i så fall må dra knekten la seile uten å legge ned en honnør fra syd hvis man vil ha med seg vests dame fjerde, og da kan finessen ryke til singel dame. Og om knekten blir dekket, må man for å løse firekorts hos vest gå over til syd og dra åtteren og la seile, og kan risikere å tape stikk i fargen selv om den kanskje satt 3-2 med nieren dobbel hos øst. Så beste fargebehandling er kongen først fulgt av tieren la løpe. 

De som fikk tak i +660 noterte +10 på spillet. Å vinne ti stikk ga middels mens flere fikk bare ni stikk da de bommet kløveren, og da ble det -10 på dem. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.