Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

God norsk start i OCBL TEAMS

Lag Bridge in Norway (BIN) med norske spillere + Simon Gillis startet bra i OCBL OCTOBER TEAMS.

Martin Andresen spilte med Geir Helgemo i første kamp og fikk til en god liste i kampen som ble vunnet 14-6 VP. Fortsettelsen var også bra da han spilte med Fredrik Helness i andre runde på lag med Tor Eivind Grude og Christian Bakke.

Kampen var helt jevn da dette spillet kom, med Fredrik nord og Martin syd:

Syds 3 spar viste kortfarge. Nord hadde den fargen skikkelig stoppet og sa 3 NT. Når så Martin kom tilbake med 4 kløver var det sleminvitt. Fredrik kontrollmeldte 4 ruter, og da Martin ikke hadde mer å fortelle om (ikke hjerterkontroll) med 5 kløver hadde likevel Fredrik til å løfte til slem med helt maksimum og en hånd full av ess. Åtte poeng i makkerens singelfarge er normalt ikke så bra, men det er toppstikk og sparen gir ett, kanskje to avkast. Godt vurdert!

Spilleføringen var en formalitet, enkel hjemgang i lilleslem +1370.

Mot Grude-Bakke startet nord med 1 grand, og syd sa 2 spar som var spørsmål om styrken, eller kløverfarge. Åpneren skal da normalt melde 2 grand med minimum, og da kan svarhånden passe hvis han har en vanlig invitt, eller si 3 kløver hvis han er svak med lang kløver og planen var å spille der. Åpneren sier over 2 spar 3 kløver med maksimum. Da får svarhånden vist hva han har. Enten kan han passe 3 kløver med lang kløverfarge og svake kort, eller han kan melde 3 grand hvis han hadde akkurat til en vanlig invitt. Og om han har kløverfarge og gode kort kan han beskrive kortene sine med en annen melding. Noen bruker i fortsettelsen kortfargevisning, andre naturlige meldinger. Men over 2 spar syntes tydeligvis nord han hadde så veldig gode kort at han ville prøve 3 grand selv om syd hadde svak hånd og kløverfarge, så han sa 3 grand. Uten å kjenne til avtalene deres helt synes dette å være feil meldt, og det ødela litt for syd som ikke fikk vist kortene sine. På den annen side, syd burde nok ha gått videre uansett, for 3 grand må vel vise super-max?

De spilte i alle fall 3 grand med tretten stikk, +720, og dermed ga spillet 12 IMP til lag BIN.

Grude-Bakke hadde ikke hatt særlig suksess med noen doblinger tidligere i kampen, men i neste spill viste Grude at slikt lar man seg ikke affisere av og doblet motparten nok en gang, nå i 4 hjerter. Der ble det en deilig +500, og da Martin og Fredrik stoppet i 3 hjerter og fikk den hjem var det ytterligere 12 IMP til lag BIN.

Kampen ble vunnet med 40-22 IMP, 14,6-5,4 VP. De har dermed fått en fin start i turneringen og ligger på 2.plass i puljen sin etter to av syv kvalifiseringskamper.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.