Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

God norsk innsats på Madeira!

Fra de jeg har snakket som var på Madeira forleden var det bare lovord å høre om bridgefestivalen der.

Herlige omgivelser og klima, fine turneringer, pene premier, og de norske gjorde det godt!

I parturneringen ble John Helge Herland og John Våge beste norske par på 9.plass i et sterkt felt bestående av hele 193 par. Kåre Bogø og Espen Fasting fulgte bra opp med 13.plass.

I lagturneringen gikk det enda bedre! Der kom et norsk lag (Gladpack) bestående av Kåre Bogø, Espen Fasting, Marius Bartnes og Steffen Fredrik Simonsen på en sterk 2.plass blant 89 lag.

Andreplass i internasjonal lagturnering lar seg høre for Bogø, Fasting, Bartnes og Simonsen

På 6.plass finner vi lag "To tette og en badehette" med Espen Haugstad og hans tre piger, Haldis Guttormsen, Bodil Nyheim Øygarden og Vicky Chediak.

Sjetteplass til Guttormsen, Chediak (med maskot), Nyheim Øygarden og Haugstad

Uvanlig kontrakt - Uvanlig score!

Spillerne på "To tette og en badehette" er ikke akkurat kjent for å være noen surpomper, smilet og latteren sitter løst. Men Bodil Nyheim Øigarden og makkeren var litt ekstra blide etter dette spillet:

 

Bodil satt syd, Haugstad nord. De spilte mot velkjente Knut Blakset fra Danmark og hans makker. Vest åpnet med 1 hjerter og øst sa 1 grand. Bodil doblet, og Haugstad (nord) kunne ikke gjøre stort annet enn å foreslå 2 kløver med nords kort. Da meldte syd 2 hjerter - krav - der et alternativ var å si 2 spar, men hun syntes det var såpass stor sjanse for at kløverkontrakt var bedre at hun meldte motpartens farge. Vest doblet, og etter pass-pass redoblet Bodil for å be nord melde et eller annet. Og det gjorde han: PASS! 

Dermed ble syd spillefører i 2 hjerter redoblet i en farge hun selv er renons, og hvor motstanderen til venstre har åpnet og vist femkorts farge!

Det kom ruter ut og Bodil fortsatte med den fargen. Vest gjorde nok en feil da han ikke satte i trumf i tredje ruterrunde, så da forsvant en spar fra nord. På den fjerde ruteren trumfet vest med tieren og nord trumfet over med knekten. Så spar til esset, spar til stjeling, kløver til esset og spar til stjeling. Da var allerede åtte stikk innkassert! Nå fridde hun seg med en kløver og måtte få enda ett stikk i trumf, og det ga det redoblede overstikket. Dette fyrverkeriet ga den uvanlige scoren +840!  

Festivalsiden med resultater og mye annet finner du her.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.