Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Flott auksjonsturnering

Helgeland Juniorbridgeklubb sin auksjonsturnering gikk av stabelen søndag kveld med fire puljer. I A, B og C spilte 24 par, og i A (Superfinalen) spilte de 24 spillerne (+makkere) som fikk høyest bud i auksjonen. I Pulje D spilte også noen spillere som var auksjonert, men der kunne alle melde seg på. Det ble derfor totalt hele 162 par!

Hele prosjektet med denne auksjonsturneringen til inntekt for juniorbridgen ble en stor suksess,. Det ble imidlertid ikke akkurat noen suksess i selve turneringen for mange velkjente navn, og vi finner flere verdens- og europamestere helt i bunnsjiktet av listene. Det gikk også helt "i skålen" for undertegnede og makker, men det betyr lite denne gangen. 

I superfinalen ble det Tor Eivind Grude (Sømna BK) og Bjarte Midtvedt (Bergen Akademiske) som gikk til topps med 60,56%. Like bak kom Zia (USA) sammen med Elisabeth Sjødal (Nesodden), og på tredjeplass kom Jonas Andersson (Sverige) og Åsmund Stokkeland (Fredrikstad). 

Resultatene for Superfinalen og alle de andre puljene finner du her.

Det ble også laget en utregning for alle puljene samlet. Grude-Midtvedt ble nr. 3 på den listen. Til topps "overall" gikk Jan Aril Olsen-Tor Birkeland (Arendal/Grimstad), og de vant overlegent med 8% mer enn neste par. Meget sterkt. På 2.plass fulgte Mark Thiele (Nederland)-Kristin Olafsson (Lørenskog).

I denne turneringen ble det spilt parturnering, så det kostet flesk og gi motparten mulighet for ekstrastikk med så mange toppspillere som motspillere. Her er et typisk parturneringsspill hvor Tor Eivind Grude lurte til seg ett ekstra stikk mot verdensmester for par for noen år siden, Roy Welland og hans makker.

Det var standard med 3NT over alt, som regel spilt av øst etter åpning med 1NT. Og det var like standard med liten spar i utspill fra syd. Det er greit å prøve tieren, av og til har utspilleren valgt liten i utspill fra Q-J-x-x slik at tieren står. Men nord dekket med knekten. Utspillet (spar 2) tydet på 4-4 i spar, spesielt der N/S brukte fjerde høyeste mot grand. Mange lasjerte likevel første spar (også Grude) og vant andre runde spar med kongen. Så ruter mot hånden. Mot Grude la nord liten og ruter konge vant stikket. Sånn startet det ved mange bord. De fleste fortsatte med ruter til nords ess, og derfra kom mer spar til esset. Nå blir det ni stikk, og idet det niende godspilles kommer syd inn på hjerter ess og tar ett sparstikk (fire motspillstikk). Så de fleste tok stikkene sine og endte opp med akkurat de ni stikkene, og det ga litt under middels til Ø/V. 

Men Grude fant et frekt spill etter første gang ruter. Han var nok ganske sikker på at spar satt 4-4, så det kunne nesten ikke koste å prøve seg med hjerter før ruteren ble godspilt. Så etter en runde ruter spilte han hjerter dame fra hånden. Da blir det også ni stikk om syd tar for esset og spiller spar. Men syd gikk i fella og la liten hjerter. Etter hjerter dame hadde vunnet stikk spilte Grude ruter til nords ess, og han spilte mer spar til østs ess. Mot slutten "sniffet" spillefører hvordan det satt og tok sjansen på kløverfinesse gjennom nord. Da ble dett 2+1+4+3 = 10 stikk, og +630 til Ø/V ga 90,9% i Superfinalen. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.