Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Flere vinnere på Lillehammer

Norsk bridgefestival på Lillehammer ble en suksess. Festivalen ble avsluttet lørdag. Det har foruten de mesterskapene vi har rapport fra her i bloggen vært spilt en rekke andre turneringer. Alle informasjoner og resultat finner du på festivalsiden som du kommer til ved å trykke her.

NM MONRAD LAG

I dette norgesmesterskapet ble det veldig jevnt og spennende. To av lagene som kunne vinne mot slutten var VIKING CLUB og EKRENS som møttes i siste runde. Det av de lagene som vant den kampen ville ha en god sjanse til å ta gull. Kampen gikk i EKRENS favør med 15,5 - 4,5 VP, så det laget hadde nok håp om gull like etter kampen. De som kunne slå dem var laget som kaller seg WorldBridgetour.org. De måtte vinne med ca. 13,5 VP i sin siste kamp, og greide det, men bare med liten margin. WorldBridgetour.org vant gull kun 1,17 VP foran Ekrens. VIKING CLUB på 3.plass var like bak og ville vunnet med ca. 9VP i sin siste kamp i stedet for de 4,5 som de fikk.

GULL: Thomas Charlsen, Christian Bakke, Tor Eivind Grude og Lars Arthur Johansen.

SØLV: Ulf Tundal, Nils Kåre Kvangraven, Ole Berset og Bjørn Olav Ekren

BRONSE: Glenn Grøtheim, Petter Tøndal, Terje Aa og Allan Livgård

Lag EKRENS behøvde altså ikke mange IMP'ene for å kapre gullmedaljene, og her er et spill de tapte i siste runde:

Øst, Livgård (Viking Club) åpnet med 1 ruter. Syd (Ekren) gikk innpå med 1 hjerter, og Terje Aa (vest) støttet til 2 ruter. Nå støttet Berset (nord) til 2 hjerter, men det fungerte ikke helt etter hensikten da det fikk øst til å tvile på om grandkontrakt var riktig med kun en hjerterstopper, og det var det grunn til å tvile på. Han doblet for å vise gode kort (opplysende), og syd sa 3 hjerter, pass, pass tilbake til øst. Livgård tenkte at noen ganger må man bare gi seg og lot N/S spille delkontrakten. Slik så hele spillet ut:

Kontrakten 3 hjerter gikk en bet, VIKING CLUB +50.

Ved det andre bordet åpnet øst med 1 sterk kløver. N/S var med, og Ø/V havnet til slutt i 3NT. De har tross alt 24 HP og en god langfarge som gir stikk, og man har gjort dummere ting enn å prøve seg på soneutgang med det! Men her var det ikke tingen. Etter hjerter ut til damen og kongen var det med disse kortene kun seks toppstikk. Så snart N/S kom inn hadde de fem hjerterstikk og to ess, tre bet. Det ga +300 til VIKING CLUB, 8 IMP ut for lag EKREN, IMP de godt kunne tenkt seg å ikke tape i denne turneringens fotofinish.

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.