Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Fem strake for Norge!

Første dag av de to kvalifiseringsdagene i YEH BROS CUP var oppløftende for det norske laget som består av Christer Kristoffersen, Erik Berg, Allan Livgård og Terje Aa. De vant alle sine 10-spills kamper og har et veldig godt utgangspunkt før de siste fem kampene med 3.plass så langt. Engelske lag ALLFREY leder, og det laget er Norge sin motstander i morgenkampen onsdag. Den kampen blir trolig overført på BBO. Spillingen starter kl. 9,30 Shanghai-tid, og det er midt på natten i Norge så å se den blir antagelig kun for noen riktige natteravner. Men det er god grunn til å logge seg på BBO og følge avslutningen av kvalifiseringen i morgen tidlig norsk tid. Ellers kan alle resultater, bulletiner osv. finnes på mesterskapssiden, her. 

Opplegget i Yeh Bros er litt uvanlig i forhold til de fleste andre internasjonale lagturneringer. De 16 beste lagene av 28 går videre. Det kan være det ikke er nok å være nr. 16, for lag YEH med sponsoren Mr. Yeh er sikret plass i sluttspillet uansett hvordan de gjør det i kvalifiseringen. Så om lag YEH er dårligere enn nr. 16 blir det de 15 beste av de andre som går videre. Det er "prisen" de andre deltakerne må "betale" for å få være med i dette fantastiske arrangementet hvor Mr. Yeh har puttet inn et ukjent antall dollar både i premier og andre subsidider.


Mr. Yeh har lagt nok penger i potten til at han tillater seg å diktere litt av regelverket... 

Også i sluttspillet er det litt spesielt. Da spilles med en "øvre" og "nedre bracket" alt etter hvor høyt man plasserte seg i kvaliken, og de som er i den øvre bracketen tåler ett tap, men rykker ned. Vinner de resten er de fortsatt med. Det koker ned til finalespill, to kamper, en om 1. eller 2.plass og en om 3. eller 4.plass. De som ikke er med i sluttspillet kan spille en parturnering (IMP-beregning) hvor de som etter hvert ryker ut fra sluttspillet i lag kan komme inn. Ja, litt komplisert, men vi tar det etter hvert som det skjer, og forhåpentligvis er Norge med i lag helt til slutt!

Tirsdag spilte Norge solid mot gode motstandere. De hadde egentlig ikke spesielt mye flaks, men i spillet nedenunder fikk våre gutter en gavepakke. Giver Nord, Ø/V i sonen.

 

Hvordan vil du og din makker melde disse kortene? Det er lett å se at dette er en nedlegg storeslem i hjerter eller kløver, men hvordan finne frem dit? 

Det er ikke så lett selv om Ø/V raskt finner ut at her er det slem. Problemet for øst er at han må være sikker på at vest har både hjerter ess og kløver ess for å kunne melde storeslem. Skulle han spørre om ess underveis og få svaret to ess kan han ikke vite med sikkerhet at det er de to riktige essene. Og "Exclusion Blackwood"  (Blackwood hvor spar ess ikke teller) er ikke lett å få brukt med dette siden vest normalt vil ha meldt spar. I dette tilfellet ble det ved noen bord øst (etter at hjerter var etablert som trumffarge) som spurte om ess (Key Cards), og da han fikk svaret TRE kunne han si 7 hjerter. Men uansett om du mener du og din favorittmakker kanskje kan finne en god vei til storeslem er det i praksis ikke så lett, for det var ikke slik at Ø/V fikk melde i fred. Slik så hele spillet ut:

   

Merk at N/S er i gunstig sone, og syd har en fin farge å sperremelde med. Nord har dessuten rutertilpasning og kan finne på å lage litt lyd han også. Ved de fleste bordene hoppet syd til 3 eller 4 ruter hvis øst valge å åpne med 1 hjerter (mest vanlig). Da blir det jo en god del gjetting det her. Deretter ble meldingsforløpene forskjellige rundt omkring, men det var hele 19 Ø/V par av 28 som likevel fant frem til storeslem.

Norge stoppet i 6 hjerter og ville tapt 13 IMP mot mange motstandere, men det ble faktisk et heldig gevinstspill mot et kinesisk lag. De hadde nemlig en misforståelse og endte i 6 spar, en tullette kontrakt som dog ville blitt vunnet noen ganger, om sparfargen hadde vært mulig å spille for kun en taper. Men det var to spartapere, og en bet sammen med 6 hjerter - tretten - ga Norge dagens største utbetaling i et enkeltspill, 20 IMP! 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.