Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Favorittene kollapset i NM monrad lag

NM Monrad lag var avslutningen av bridgefestivalen på Lillehammer. Det deltok 49 lag.

Favoritter på forhånd var et lag med tre spillere som skal representere Norge i VM i Marokko som starter til helgen og en tidligere landslagspiller som også har vunnet en haug med NM-titler (Grude, Bakke, Helgemo og Charlsen) og en tidligere landslagsspiller. Og de så ut til å innfri den første dagen, skyhøyt gjennomsnittlig VP per kamp og soleklar ledelse. Det var neppe noen som trodde det kunne bli noe annet vinnerlag.

På søndagen skulle det spilles seks kamper, og da skjedde noe merkelig etter at lederlaget startet dagen med to store seiere. Så var det plutselig helt slutt, de noterte seg for fattige 11 VP på fire kamper! Da benyttet to lag seg av anledeningen til å gå forbi.

EFC HOLDING vant mesterskapet. På vinnerlaget spilte Espen C. Fasting – Terje Lie og Lars Arthur Johansen – Steffen Fredrik Simonsen.

På 2.plass kom ETATEN med Anders Fodstad, Gunnar Nordby, Marius Bartnes, Kristoffer Hegge Berg og Jørgen Lindaas Nordby.

Det ble altså bare bronse til FEM PÅ RAD; Geir Helgemo, Tor Evind Grude, Thomas Charlsen og Christian Bakke.

De fleste vil si at å vinne medalje er bra, men denne gangen tror jeg de meritterte spillerene på 3.plass var veldig skuffet over det som sett utenfra virker å ha vært en total kollaps.

Hele resultatlisten inklusive alle spillene og butler finner du her.

Fra siste kamp tar vi med et motspill som gikk galt flere steder, bl.a. der FEM PÅ RAD satt N/S.

                                                        ØST, BLINDEMANN

SYD, motspiller

Makker på nords plass åpner med 3 kløver. Etter pass, pass hopper vest til 4 hjerter som blir kontrakten. Makker spiller ut ruter 5 til kongen esset og spilleførers åtter. Hva ville du gjort nå?

Er utspillet singelton ruter 5? Det er vel sannsynlig, men den utspilte femmeren kan være fra 5-3 dobbelton, og i så fall er det spillefører som startet med singel ruter 8.

Om spillefører har kun en ruter fra start bør vel syd skifte til kløver konge for å ta med seg ett stikk der?

Nei, jeg tror å skifte til kløver konge er feil. Det er for stor sjanse for at utspillet er en singelton så syd bør spille ruter tilbake, ruter 10 som Lavinthal for spar siden syd har spar ess.

De som prøvde kløver konge i andre stikk måtte se på at spillefører like etterpå krevde ti stikk, Ø/V +620. Ruter tilbake beter kontrakten enkelt med ruter ess, en stjeling og to sparstikk.

I syv av 24 kamper vant Ø/V utgang, resten av N/S spillerne fant motspillet og betet den vanligste kontrakten med disse kortene, 4 hjerter. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.