Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Fart og spenning i toppserien

I 5. runde skulle Rogaland 1 – HAUGE opp mot Rogaland 2 – SKIMMELAND som før denne kampen lå på sisteplass mens førstelaget var (som vanlig) er med helt i toppen.

Kampen startet umiddelbart med fart og spenning, og slik fortsatte det.

Her er spill 1:

Jeg har ikke klart å få bragt på det rene hva Rune Hauges 2 hjerter betyr, men antar det kanskje viser minst seskorts spar og minst invitt styrke. I så fall viser vel Sælensmindes 4 spar litt tillegg (og det har han i sparkontrakt), og det trigget antagelig Hauge til å gå på mot slem.

Kløver knekt kom i utspill, og nord tok for esset før han fortsatte med kløver. Kontrakten var bra, avhengig av ruterfinesse og at ruteren helst ikke sitter verre enn 4-2. Det satt som det skulle, +980, og da Ø/V ved det andre bordet spilte utgang var det 11 IMP til Hauge i aller første spill.

I spill 5 ble det mer dramatikk.

Jeg kjenner heller ikke her Ø/V sine avtaler i detalj. Kanskje er redoblingen obligatorisk og så er det opp til vest? Eller kanskje mente Sælensminde sin redobling som «meld en farge, makker», men Hauge ville la sin glimrende makker prøve seg i 1 grand redoblet.

Leinan- Eliassen gjorde ingen feil i motspillet og det ble to redoblede bet, +600 til Rogaland 2, noe som var verd 7 IMP da 1 grand var spilt udoblet ved det andre bordet.

Dette var nesten som å se på en (bra) boksekamp. I neste spill meldte begge lag – dog ikke unaturlig - over en innmelding 4 hjerter hvor den kontrakten ville gått minst en bet. Begge lag gikk to doblede bet, -500.

Litt uvisst av hvilken grunn spilte så Hauge-Sælensminde 4 spar på 5-1 tilpasning i noe som virket å være en standard 3 grand. Men trumfkontrakten var grei nok den, og kontrakten stod. Rogaland 1 hadde fått tak i ett stikk (eller egentlig to) for mye i 3 grand, men det ble likevel kun 2 IMP i sving.

I det niende spillet spilte Rogaland 2 kontakten 1 grand N/S ved det ene bordet og 1 grand som Ø/V ved det andre. Begge spilleførere fikk åtte stikk, en uvanlig dobbelscore +240 for 1 grand med overstikk begge veier – 6 IMP til Rogaland 2.

Dermed var kampen jevn, SKIMMELAND foran med 1 IMP.

Så kom et mislykket slemforsøk fra lag HAUGE, og da Leinan-Eliassen også her fant motspillet ble det en bet i 5 spar. Dermed måtte Rogaland 1 innse at første halvrunde mot kretsens andrelag var tapt med 30-14. Vi får se hvordan det går i andre halvrunde.

Kanskje ikke alt var like pent hele tiden, men moro se på var det.

To be continued!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.