Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

European Winter Games

Denne uken spilles Europan Winter Games i idylliske Alpe D'Huez i Frankrike. Det er et transnasjonalt mesterskap så det deltar mange spillere fra andre verdensdeler enn Europa. Fire lag har med norske spillere.

Spillestedet i skisportstedet Alpe D'Huez  i Frankrike

Lagene med norske spillere glitret ikkle de to første kvalifiseringsdagene, men de kan nok komme seg videre til sluttspillet som blir utslagskamper. Det starter torsdag og da starter også et Board-a-Match mesterskap.

Alle resultater, deltakerlister osv. finner du her. 

I en av kampene på mandag kom dette spillet som til en viss grad ble avgjort av syds vurdering i starten av meldingsforløpet:

Giver øst. Alle i sonen

Du hører åpning med 1 spar fra øst. Melder du inn 2 kløver? 

En slags regel er å ikke melde så aktivt med lengde i motpartens farge. Endel spillere på syds plass passet derfor på østs 1 spar, men det var vel flere som meldte inn 2 kløver, bl.a. Boye Brogeland som spiller på lag Gillis. Vest passet og Christian Bakke (nord) meldte 3 spar - Splinter - dvs. kortfarge i spar og kløvertilpasning. Hva gjør du nå?

Brogeland smalt til med 6 kløver. Det er ganske hardt, men fristende. Det er veldig sannsynlig makker har minst en ruterhonnør, men om det er kun en topphonnør i ruter må kløveren være god nok. Trumfen var mer enn god nok, men det var likevel i teorien en håpløs slem. Teori og praksis er dog to forskjellige ting:

Håpløse slemmer er ikke håpløse før det har blitt bet! Som så ofte viste det seg at ess-utspill mot slem var tingen. Og spesielt siden meldingen går slik er det vel noen argumenter for å spille ut ruter ess? Men det utspillet kan selvsagt være det eneste som gir spillefører kontrakten også. 

Vest spilte ut hjerter knekt. Da var det bare å trumfe, spille seg over til nord på trumfkongen og ta sparfinessen. En ruter forsvinner fra nord i andre runde spar og det er igjen fire trumf hos nord til å trumfe en ruter og tre spar (om nødvendig kan hjerter dame godspilles også) - tolv stikk. Det ga en massiv +1370 til notering.

Hva tror du skjedde ved det andre bordet?

Der og ved fire-fem andre bord passet syd på østs 1 spar. Dermed kom ikke N/S med i meldingene i det hele tatt! Arild Rasmussen-Per Erik Austberg fikk spille en fredelig delkontrakt i ruter som Ø/V og fikk ti stikk, +130. Spillet ga hele 17 IMP til lag Gillis.

Nicolai Heiberg-Evenstad spiller på det flernasjonale laget Team Funbridge Blue som består av unge spillere. De ligger brukbart an før siste kvalikdag, men i dette spillet gikk det helt galt. Nicolai satt øst og makkeren var det amerikanske stortalentet Finn Kolesnik som fortsatt ikke har fylt 20 år. Så til sammen er alderen på det makkerparet bare halvparten av alderen til mange enkeltspillere som deltar. Både Finn og Nicolai har gjort det skarpt i det siste, men her ble det altså fiasko da de doblet 6 ruter og Finn spilte ut spar 8. Dermed ble det +1740 til N/S. Ved det andre bordet var lagkameratene i den merkelig kontrakten 2 spar spilt av syd og gikk en bet. Så ungdommene måtte tåle -18 IMP på dette spillet, men de ligger ganske bra an med 8VP over middels etter åtte kamper av 12.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.