Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

England: Råspennende finale!

I den engelske lagturneringen Spring Fours ble det uhyre spennende da lag PLACKETT (med Espen Erichsen) kunne avgjort etter 32 spill mot lag DYSON (E Berg og Grude). 

Reglene for denne finalen er slik at det spilles 4 sett (8 spill i hvert sett), men hvis DYSON leder så langt kan (og vil) PLACKETT som eneste ubeseirede lag tidligere i turneringen forlange 8 spill til.

I det fjerde settet var det mest småspill, men i så jevne kamper ikke de spillene småspill likevel! PLACKETT fikk opp en bitte liten ledelse etter dette tredje siste spillet som er et godt eksempel på akkurat hvor lite som kan være nok i slike kamper:

Der DYSON satt Ø/V ble det åpnet med 1 ruter (øst), syd sa 1 spar og vest meldte 3NT direkte. Der endte det, og spillefører tok raskt de tre essene og syv ruterstikk, DYSON +430.

Der Berg satt syd og Grude nord åpnet Andrew Robson (øst) med 3NT - gambling. Over 3NT gikk det to ganger pass før Grude (nord) meldte 4 hjerter. Det gik pass-pass, men vest var med en gang til i siste hånd: 4NT. Det må jo stå sett fra hans synsvinkel. Da det kom tilbake til Berg meldte han naturlig nok 5 hjerter selv om det var lik sone. Vest doblet.

Forsvaret har fire toppstikk, men det er kun -300 som i så fall er vunnet spill med lagkameratenes +430 . Men siden øst hadde singel kløver kunne de også få seg en stjeling med østs single trumf. Det motspillet ble funnet, og det var +500 til Plackett, 2 IMP. Dermed ledet de med akkurat 2 IMP før det siste spillet. Kampen ville altså vært avgjort med uavgjort i spill nr. 32. Det spillet så slik ut:

Med PLACKETT Ø/V gikk det 3S, nord doblet, og øst sa 4 spar med pass rundt. Siden sparen ikke ble bommet (må spille esset først) ble det tolv stikk slik det sitter da en hjerter kan kastes hos vest på det fjerde kløverstikket.

Ved det andre bordet gikk meldingene slik:

En litt merkelig redobling kan man si (?), men det fikk et heldig utfall. N/S var ikke heldige med å være så aktive, og det endte med at de på en måte hjalp Ø/V til slem. Men den må jo stå for at det er uheldig for N/S.

Siden slemmen ble vunnet ga spillet hele 13 IMP til DYSON som gikk opp i ledelsen med 11 IMP og hadde vært vinnere av finalen med "vanlige" regler. Men i Spring Fours bli det da 8 spill til...

Stay tuned...

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.