Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

EM I ISTANBUL: Klart for lagturneringer

I Istanbul er nå de to mix-mesterskapene ferdigspilt. Det har ikke blitt så mye å juble for så langt i EM sett med norske øyne.

Astrid Steen Lybæk og Kristian Barstad Ellingsen gikk helt til finalen i par, men der ble det nokså tungt og en plass i køen med 45,48% (49.plass).

Thor Erik Hoftaniska spilte sammen med engelske Sally Brock. De hang ganske godt med lenge i finalen. I siste sesjon gikk det litt tyngre for dem også, og de endte som nr. 23 med 51,39% etter å ha sniffet på en topp-10 plassering store deler av turneringen. Likevel en bra prestasjon, og det var ikke langt opp til topp-10 og tett som hagl oppover listen derfra også.Svenske Cecilia Rimstedt vant sammen med Xiong Zu foran et russisk par med et par fra Romania på 3.plass.Hele resultatlisten for mix-par finner du her.

MIX-PAR-vinnerne, Ceclia fra Sverige med sin kinesiske makker

I dag lørdag starter lagturneringene. Det er tre klasser, OPEN, WOMEN og SENIORS.

Det blir også der to dager kvalifisering før det spilles sluttspillkamper mens de som er slått ut spiller sideturnering (Board A Match).

I OPEN TEAMS finner jeg seks påmeldte lag som har med norske spillere. Det er en kraftig nedgang i forhold til EM i Italia i 2017 hvor det i OPEN TEAMS var 17 lag med norske spillere. I denne turneringen har jo Norge tittelforsvarerne i Åpent EM, Highlanders tok jo en knallsterk seier i Montecatini i 2018. De stiller i år også, på startlisten står far og sønn Harald og Lars Eide og Sam Inge og Sven Olai Høyland oppført, team Highlanders. Både i dame- og veteranklassen er det påmeldt to lag med norske spillere.