Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

EM: Det norske damelaget klatrer på listen

Søndag startet med et tap for det norske damelaget, men så kom to store seiere mot Ungarn og Tyskland. Dermed klatret Norge til 8.plass, akkurat inne blant dem som får plass i neste års VM om det ser slik ut til slutt. De tre klassene LADIES, SENIOR og MIXED har nå spilt litt over halvparten av kampene. 

Seniorlaget vårt fortsetter sin gode innsats og ligger på 4.plass, mens mix-laget fortsatt ikke får helt dreisen på det og ligger som nr. 18.

I OPEN ble det en liten seier mot Romania før det ble tap med omtrent samme sifre mot Sveits. I den siste kampen søndag fikk imidlertid det norske laget en solid trøkk, uberegnelige men av og til svært velspillende Ungarn slo Norge med hele 57-15 (18.33 - 1,67 VP). Dermed falt Norge til 7.plass. Det er fortsatt god margin fra Norge ned til den kjedelige 9.plassen (ikke VM plass), i øyeblikket litt over 16 VP. Åpen klasse har nå spilt 21 av i alt 29 kamper.

SVENSK KOLLAPS I OPEN

Det svenske laget er nesten alltid å regne med høyt oppe i internasjonale mesterskap. I årets EM så deg også slik ut, svenskene lå på topp 3-4 i de femten første rundene.Så skjedde noe merkelig, Sverige tapte syv kamper på rad! Dermed ligger de svært overraskende helt nede på 17.plass.   

HARDMELTE SLEMMER

Kampen i OPEN mot Sveits startet med et tøft spill å få i fjeset for Norge.

Gawrys-Klukowski sto på til 6 hjerter med dette, steinhardt meldt!!

De mangler ett nøkkelkort og trumf dame, og med kun åtte trumf til sammen er dette en for hardmeldt slem. Grude (nord) som hadde vært inne og meldt 2 ruter spilte ut ruter ess og fortsatte med en liten ruter. Hvordan ville du spilt nå?

Det må ha vært innmeldingen med få honnørpoeng som fikk Klukowski til å spille på en veldig fresk trumfvariant basert i at han trodde nord hadde god fordeling. Han stjal den andre ruteren før han spilte hjerter ess - begge fulgte med småkort - fulgt av hjerter 9 som fikk seile! Og det var en innerblink:

I dette spillet var alle unntatt Klukowski-Gawrys og ett par til i utgang. Det andre paret som var i slem i OPEN fant ikke denne hjertervarianten og gikk bet. Med +450 til Norge og vunnet slem til Sveits startet kampen med en svært uheldig 11-imper ut for Norge.  

Et brutalt tapsspill, altså, og Sveits var det eneste paret med +980 av alle parene i hele salen, fire klasser inkludert. I LADIES var det ingen som meldte slem. I SENIOR to slemmeldere, begge gikk bet, og i MIX-klassen var det ett par som meldte slem og gikk bet. 

Herren gir og herren tar heter det imidlertid. Mot slutten av kampen meldte Brink-Drijver for hardt da de kom i 6 spar med dette:

Slemmen hadde visse sjanser om en ser kun på N/S sine kort, men det er alt for hardt. Denne gangen ble det to bet, og da Grude-Helgemo spilte 4 spar med ti stikk ble det 11 IMP inn for Norge. 

Kampen endte med sveitsisk seier 34-25.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.