Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Dombås BK - fadderturnering med artig premiestruktur

Vi får stadig rapporter om glimrende tiltak for bedring av rekrutteringen flere steder i landet. Noen av dem har blitt nevnt her i bloggen, men det er mange andre klubber og kretser som gjør en flott jobb for å holde liv i bridgen, for å rekruttere nye spillere. Kjempebra!

"Sånne turneringer behøves over alt i landet", sier en engasjert Jonny Larsson (styremedlem i Dombås BK). Han sikter til fadderturneringen Dombås BK nå har arrangert for andre år på rad. Under finner du et utdrag av brevet vi har fått fra Jonny Larsson om tiltaket deres.

 

Her er noe av det Larsson fortalte om fadderturneringen de har dratt i gang.

//

Høsten 2016 begynte jeg (Jonny Larsson), Vidar Ungersnæss og Siw Marita Rindhølen (formann) prate om at det skulle være moro å få til fadderturnering. Jo mer vi prata om det jo mer engasjerte ble vi.

Vi fant ut at første helga etter påske er et bra tidspunkt da den helga skjer det lite, og begynte å formulere innbydelse til klubbene i kretsen. Vi fant ut at startkontingenten skulle være så lav som mulig uten å gå med underskudd. Til premier tenkte vi på lokalprodusert mat, mye sånt i Lesja og Dovre kommune. En ringerunde ble møtt med velvilje hos alle. Det var alt fra spekemat, ost, øl samt strikkede (!) artikler. Alle ble imponerte over premiebordet vi fikk til.

Så fort den første turneringa (i 2017) var over begynte vi så smått å planlegge neste. I år fant vi ut at vi skulle premiere dårligste spill (!), og dessuten det jevneste resultatet (makkerparet som hadde flest gode summer og holdt en god standard). Jeg må innrømme at jeg og makker stakk av med premien for dårligste spill… Allerede i turneringens første spill meldte vi 3 grand i sonen og ble dobla. Vi fikk kun tre stikk!

Vi spiller en uhøytidelig singelturnering fredag kveld og parturnering lørdag før vi avslutter med lagspilling søndag. I år ble andre-, tredje- og fjerdeplassen i lag avgjort på siste spill for dagen.

I par var det fem bord i 2017 og syv bord i år. I lag deltok fem lag i 2017 og seks i år. Altså en økning som vi håper fortsetter til neste år.

Startkontingenten er som nevnt satt lavt, og Dombås Hotel tilbyr subsidierte priser på overnatting. Det er en sosial trivelig bridgehelg med mye latter, og alle er hjertelig velkomne på fadderturnering i 2019. Jonny Larrson (styrmedlem i Dombås BK)

//

Kommentarer

premiebordet iår var alt fra konfekt ost spekemat og øl strikkeluer++++ verdi på premiebordet ligger på ca 8-10000

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.