Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

De norske jentene slo England

I en BBO-overført match fra Ungdoms-VM slo de norske jentene England i formiddag (norsk tid). Kampen var jevn, men denne fine slemmen bidro til seieren som ble på 33-23 i IMP, akkurat den marginene slemspillet ga Norge.


Sjødal-Kjensli meldte 6 spar etter en fin meldesekvens. Nøkkelen til slemmen er syds 4 kløver - cuebid - og at nord var med på notene med kontrollmelding i hjerter. Ved det andre bordet gikk det likt, men den engelske jenta sa 4 spar. Hun turde kanskje ikke kontrollmelde med singelton i makkerens hjerterfarge. Det er en makkerskapsavtale, skal man gjøre det, eller ikke. Jeg liker at man kan gjøre det, for andre ganger kan syd være søkklastet i alle andre farger, men ha noe sånt som QJ-femte i hjerter, og da er hun helt avhengig av å høre kontrollmeldingen i hjerter for å kunne melde sparslem.

Lilleslem i spar var nedlegg, og det gikk an å ta tretten stikk også med den snille sitsen (hjerter 3-3). Men i 6 spar sikrer man tolv stikk og begynner ikke med hjerterstjelinger tidlig da det medfører risiko for overstjeling osv., og da kan det bli en unødvendig bet i 6 spar. 

Pluss 980 var verd 10 IMP da England ikke meldte slemmen.

Etter denne seieren er det norske jentelaget med i medaljekampen og ligger på 5.plass like bak de foran etter seks kamper i den klassen.

I KIDS (U-16) ligger Norge som nr. 7 etter syv kamper, og i U-21 er vi på 17 .plass noe under middels, men det er veldig jevnt foran det norske laget.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.