Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Dagens største svingspill?

I ALT MIX III er det spilt ni av ti kvalifiseringskamper før kvaliken avsluttes torsdag og de går løst på sluttspillet for åtte av de 14 lagene.

Etter en bra første halvdel av turneringen ble det noen kamper da svært mye gikk galt for lag DONNER med Jessica Larsson og Geir Helgemo. Det kunne se ut som om de var i ferd med å sette kvartinalebilletten i fare, men ¨siste kamp onsdag ble vunnet stort, og laget ligger før siste kamp på 4.plass og går sannsynligvis videre.

I en av kampene hvor mye gikk på tverke kom dette spillet som ga enormt utslag.

Hvilken kontrakt ville du ønsket å være i med disse kortene. 6 hjerter? Storeslem i hjerter?

Larsson-Helgemo meldte 7 hjerter. Hvis det ikke kommer trumf ut er det fort tretten enkle stikk. To av øst sine kløvere kan trumfes og de to andre kastes på ruter konge og spar ess. Slik så hele spillet ut:

Mot Helgemo sin 7 hjerter fant syd trumfsyveren ut fra dame-7 dobbel!

Det var fortsatt sjanser sett fra spilleførers synspunkt, men nå må det en del til for å lykkes. Det kan trumfes kun en kløver, og for å finne plassering for tre kløver på hånden må det settes opp ett ekstra stikk i spar. Helgemo fikk maksimert sjansene sine da utspillet av hjerter 7 gjorde at ble ett ekstra inntak til vest ved å dekke utspillet med hjerter 8 som han gjorde. Inne hos vest ble en spar trumfet, så kløver til stjeling og nok en spar til stjeling før han tok ut forsvarets siste trumf. Ruter var inntak til vest, og idet spar ess ble tatt var han avhengig av at spar kongen falt (spar konge tredje opprinnelig), men da det ikke skjedde ble det en bet.

(Hvis spar konge hadde vært i en trekorts farge ville det eneste betende utspillet vært hjerter dame)

Ved det andre bordet hadde ikke Ø/V meldt slem! Det er svakt, det er jo tolv enkle stikk i dette spillet, og tretten om det ikke kommer trumf ut. Dermed tapte DONNER 13 IMP. Hvis syd hadde spilt ut noe annet enn trumf ville det blitt 17 IMP den andre veien, 30 IMP i sving! Å stoppe i 6 hjerter med tolv eller tretten stikk hadde denne gangen vært nok til å vinne 13 IMP (26 IMP i sving).

Ved ett bord ble 7 hjerter vunnet etter utspill av kløver ess. Åtte Ø/V-par var i lilleslem som selvsagt ble vunnet, og fire forsikte par spilte utgang.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.