Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

DE BOTTON klar for kvartfinalen!

I OCBL NOV TEAMS har lag De BOTTON (med Hoftaniska-Charlsen) allerede kvallet for kvartfinalen før siste kvalifiseringsrunde. De leder sin gruppe med så mye at de ikke kan bli innhentet av de som ligger nr. 3. De to beste fra de tre puljene samt de to beste treerne går videre. 

Med en kamp igjen å spille torsdag har også ORCA (Bakke-Erichsen) og SKEIDAR med Martin Andresen og hans norske "disipler" gode muligheter.

Lag SKEIDAR ligger på 2.plass i en veldig jevn gruppe, og ORCA som spiller i samme gruppe ligger på 4.plass ikke langt bak. SKEIDAR klatret til 2.plass etter en solid seier mot lederlaget som består av isrealere og et par fra Tyrkia.

Et godt bidrag til den nevnte seieren var dette spillet hvor Farstad-Andresen sin systemavtale passet perfekt:

Etter 1 ruter-1spar og gjenmeldingen 2 ruter er det et avtalespørsmål hva hopp til 3 hjerter betyr. Hvis man spiller med 2 hjerter som rundekrav i den situasjonen kan 3 hjerter spilles som Splinter, kortfarge i hjerter, krav til utgang og rutertilpasning. Et alternativ er å bruke et slikt hopp som 5-5 og utgangskrav som også kan være komfortabelt noen ganger.

Farstad-Andresen bruker Splinter i den situasjonen, og det passet ekstremt bra denne gangen. Syds hånd voks til himmels, og Andresen meldte til slutt slemmen som var glimrende. Spilleføringen var mer eller mindre en formalitet.

Pluss 1370 var verd 12 IMP for det norske laget da N/S ved det andre bordet spilte 3 grand med elleve stikk.

Av 24 N/S-par var det kun ett par utenom det norske paret som meldte 6 ruter.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.