Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Crazy spill fra veteran par

Her ble det fart og spenning i veteranenes par-NM.

Spill 83.

Giver syd, Ø/V i sonen

 

Vest åpner med 1 kløver, eller kanskje med 1 ruter. Og noen valgte sikkert åpningsmeldingen 1NT. Nord melder selvsagt. Og med disse soneforholdene vil ikke syd ti stille heller med hjertertilpasning, N/S er tross alt i gunstig sone. 

Det er klart at med slike kort, enorm dobbeltilpasning begge veier og de med de svakeste kortene i gunstig sone, blir det veldig mange forskjellige, freske meldingsforløp. 

Riktig kontrakt er 6 spar Ø/V hvor det er tolv stikk. N/S kan kun få for kløver ess. Men er det så sikkert de får det stikket? Hvis N/S har meldt og støttet hjerter kommer kanskje hjerter i utspill mot sparkontrakt, og da forsvinner østs kløver 2 - tretten stikk.

N/S har en fin stamp i 7 hjerter. Men hva om Ø/V melder 7 spar? Om det er øst som er spillefører må syd i så fall treffe kløver ut, hvis ikke fyker storeslemmen hjem! Er kontrakten 7 spar på øst sin hånd bør nok nord doble for å få annet utspill enn det mest vanlig når man har meldt og støttet, her hjerter. Men det kan jo hende ruter ut til stjeling er tingen.

Scorene varierte veldig. Delt topp N/S gikk til tre par som noterte +200 da nord doblet 7 spar og syd fant utspillet, kløver til esset. Toppen Ø/V gikk til ett par som tok tretten stikk i 7 spar doblet og noterte +2470 da syd prøvde ruter i utspill. Det var dessuten seks par som fikk +2210 for meldt og vunnet 7 spar. 

Det var en lang rekke med +1460 for 6 spar med tretten stikk etter hjerterutspill. Å spille den teoretisk korrekte kontrakten 6 spar rmed tolv stikk, og å unngå at de stampet i 7 hjerter ga faktisk litt under middels.

Vinnerparet Farstad-Sletner fant den fine stampen i 7 hjerter mot 6 spar og gikk fire doblede utenfor sonen, kun -800 mot mulig 1430. Det ga +12 (+28 var maks). Så spørs det da om Ø/V hadde meldt en gang til og havnet i 7 spar, ville det blitt en bet og kanonspill til vinnerparet, eller det motsatte med storeslem hjem til ØV?

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.