Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Comeback Kid

"Comeback Kid", sa Torkel Viken, populært kalt "Samen", da han dukket opp på en lang-lunsj i familien Helness sin hage rett forut for avreise til Polen for meg og Helnessene. Der ble det spilt kort selvsagt, og selv om Viken kanskje var litt smårusten etter en pause fra bridgen hadde han ikke helt glemt gamle kunster. Det viste han også da han var tilbake i seriøs sammenheng, i 3.divisjon for Oslo 7 i helgen. Her er hva makkeren Tor Odin Rønbeck forteller fra fjerde kamp: "Samen har gjort come-back ved bridgebordet. Fraværet har ikke gått ut over selvtilliten og gutsen!


Viken gikk inn med 1 spar over syds 1 kløver, Nord doblet (= hjerter), øst sa 4 spar, og syd var med til 5 hjerter. Dobler fra vest! Utspillet var ruter ess, så elegant underspilling av spar ess med knekten til østs konge. Derfra kom ruter til stjeling. Forsvaret måtte også få kløvestikk i tidens fylde, to doblede bet.


Comeback Kid         

Riktignok stod N/S sin 4 spar så 5 hjerter med 500 ned var en bra stamp. Men det sto ikke i 5 spar. Så alle rundt bordet hadde gjort det riktige.

Det ser ofte enkelt ut når man ser alle kortene, men det skal gjøres ved bordet! 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.