Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Brutalt (fra The Lederer Trophy)

Her er et spill fra The Lederer Trophy hvor De Botton med flere norske spillere nesten gikk helt til topps (rapport om det her i bloogen 26.februrar - "Sterk norsk innsats i the Lederer Trophy"). Her er et spill fra turneringen hvor Thor Erik Hoftaniska - Nicolai Heiberg-Evenstad ikke var nådige mot sine motstandere. 

Åpner du ofte tynt med balanserte kort? Dette spillet viser at det ikke alltid er så lurt. Det er klart det kan være fordeler med en offensiv meldestil, men det kan og være farlig om mostanderne er på hugget. 

Her passet både vest og nord. Nord som sa pass i andre hånd var Thor Erik, og enkelte ville nok åpnet med 1 spar med de kortene. Det gikk altså pass-pass, og i tredje hånd virker det vel ikke så farlig å åpne? Øst sa 1 ruter. Syd (Nicolai) passet, og vest meldte 1 spar. Da gikk det to passer, øst så ingen grunn til å melde noe mot en passet makker. Så dette så da riktig så rolig og trivelig ut. Men så smalt det. Nicolai doblet opplysende med syds kort. Vest var ingen ringere enn den uforlignelige svensken Peter Fredin. Han forstod hvor dette fort kunne ende, i 1 spar doblet som vil være grusomt. Så han tok ut på direkten med 2 ruter som kanskje ville være vanskeligere fpr N/S å få straffedoblet. Men da doblet Thor Erik med nords kort. Den doblingen må logisk si at han har en del verdier, men det er også logisk at det er spar han har siden vest flytter fra 1 spar. Nicolai stod med på doblingen. Så det ble å spille motspill mot 2 ruter doblet for det norske paret.

Det som startet så fredelig ble ikke særlig hyggelig for Ø/V. Øst spilte den doblede delkontrakten ganske bra, men så grusomt som det satt ble det likevel 800 i bet!

Det er farlig å stå opp om morran heter det, og det ser også ut til at det er farlig å melde i det hele tatt om man spiller mot Hoftaniska og Heiberg-Evenstad.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.