Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Brogeland og Lindqvist vant Spingold!

Det ble en dramatisk avslutning da Boye Brogeland og Espen Lindqvist sammen med lagkameratene John Diamond and Brian Platnick vant Spingoldfinalen mot LAVAZZA. Før det siste settet lå det norske parets lag hele 41 IMP bak og de færreste trodde nok LAVAZZA ville gi fra seg det. Men det meste gikk veien for lag DIAMOND og ledelsen krympet. Brogeland-Lindqvist hadde en kanonliste. Før det aller siste spillet ledet LAVAZZA med 3 IMP.

Som du ser i nederste venstre hjørne i bildet har LAVAZZA spilt 4 spar og vunnet ett overstikk ved det andre bordet, +450. Og under der står stillingen, 116-113 i favør av LAVAZZA. Da Brogeland-Lindqvist valgte å spille motspill mot 3 hjerter doblet måtte det bli svingspill, men hvor stort?.

Det ser ut som om Sementa skal kunne skrape sammen seks stikk i 3 hjerter doblet. Det ville i så fall betydd +500 til DIAMOND, og det ville gitt kun 2 IMP, fortsatt 1 IMP bak etter siste spill. Men Sementa traff vel ikke helt i spilleføringen, og motspillet var godt. Det kom to ganger kløver ut og skift til spar ess og mer spar som vest trumfet. Så spilte han litt merkelig ruter til åtteren. (Det er litt uklart om BBO rapporteringen av spillets gang er helt korrekt, og det har jeg ikke rukket å få bekreftet) Boye vant med kongen og spilte spar, stjeling med åtteren og overstjeling med Lindqvists konge. Så kløver fra nord, og syd kunne kaste sin siste ruter. Dermed hadde ikke Sementa særlig kontroll over det her, og det endte med fire doblede bet, +800 til lag DIAMOND. Den fjerde beten var avgjørende, for nå ga spillet 8 IMP, og DIAMOND vant kampen med 5 IMP!

 

Vinnerne av SPINGOLD 2017

Merk at lag DIAMOND bestod kun av fire spillere. Det er knalltøft, ingen hvile, alle må spille samtlige runder. LAVAZZA har tre par, alle makkerparene bestående av spillere i verdenseliten. Så det meste talte egentlig for at DIAMOND ikke skulle vinne denne finalen, og underveis så det ut som det gikk mot tap. Men en fantastisk innspurt ordnet seier, og nok en enorm triumf til BROGELAND-LINDQVIST som har befestet sin stilling som et av verdens beste par. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.