Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Bridgefestivalen: PATTON

PATTON er en kombinasjon av to ting, Board-A-Match (BAM) og totalpoeng. Det er en svært interessant turneringsform som bl.a. kombinerer det med å få tak i ekstra stikk (omtrent som i parturnering, men i BAM mot ett annet bord) og det å spille safe for å sikre store scorer. Det spilles som i lagkamp, to bord sammenlignes. Den største delen av scoren i PATTON utgjøres av BAM-delen. Fjorten av de totalt 20 poengene som deles ut i hver kamp fordeles med 2-0 (vunnet spill), 1-1 eller 0-2 på syv spill. Totalscoren utgjør 6 poeng av de 20 poengene, fordelt fra 6-0 via 3-3 til 0-6 alt etter hvor stor forskjellen i totalscore er. Så resultatet på kampene blir slik at man kan vinne eller tape 20-0 som i vanlige lagkamper hvor det regnes ut etter forskjellen i IMP (da betyr de store spillene mer).

BAM er slik at et spill vinnes eller tapes uansett hvor stor forskjellen er ved de to bordene. Det blir uavgjort kun hvis begge bordene har eksakt samme score. Pluss 110 og -100 ved det andre bordet er altså vunnet spill. Dette fører til en ekstremt intens spilling, alle spill er akkurat like viktige.

På bridgefestivalen ble denne turneringen spilt som en en-dags turnering i dag, torsdag. I årets turnering deltok 48 lag.

Til topps i PATTON gikk lag GILLIS som hadde med disse spillerne: Erik Sælensminde, Simon Gillis, Odin Svendsen og Boye Brogeland.

De hadde imidlertid samme poengsum som nr. 2, men det ser ut til at nr. 1 og nr. 2 ble skilt ved kvalitetsberegning! Det tas dermed forbehold om at disse resultatene nettopp er offentligjort like etter at spillingen ble avsluttet.

På 2.plass kom lag 200 med Nils Kåre Kvangraven, Barnet Shenkin, Ulf Tundal og Tolle Stabell.

Tredjeplassen gikk til: TEG med Tor Eivind Grude, Geir Helgemo, Christian Bakke og Thomas Charlsen.

Det var også to lag på samme poengsum på 3. og 4.plass. NOE RUSK (Ovesen, Thoresen, E. Eide og Brandsnes) som ble henvist til 4.plass hadde samme poengsum som TEG.

Resultatene finner du her.

I morgen fredag og lørdag avsluttes bridgefestivalen med NM monrad lag.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.