Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Bridgeferien på Tenerife - megasuksess

BRIDGE FOR ALLE arrangerer den tradisjonelle bridgeferien på Tenerife i perioden 9.januar til 28.januar. 

Det rapporteres om et topp arrangement med massevis av bridge og mye annet moro. I turneringene er det er rekordstort antall deltakere. I hovedturneringen var det 60 bord!

Alt om Bridge for Alle sine bridgeferier finner du på hjemmesiden, her.

Resultater fra de pågående turneringene nå i januar finner du her.

Her er en morsom historie jeg ble fortalt. Den er fra første spilledag:

Vest

MOTSPILLER

                                    Syd, BLINDEMANN

Du sitter vest og er motspiller mot 5 spar spilt av nord etter et slemforsøk. Nord har åpning og minst femkorts spar.

Makker på østs plass spiller ut ruter ess. Hva tenker du? 

Det ser lovende ut, ikke sant? Du har tross alt A-Q i hjerter bak blindemanns K-J.

Med singelton på bordet (trumfkontrakt) er det normalt Lavinthal som gjelder (fargeskiftsignal) på et utspilt ess, høyt kort i fargen fra utspillerens makker ber om skift til høyeste farge, og motsatt. Men her er det annerledes, vest har jo ikke ruter. Da blir det normalt å legge styrke eller svakhet i en av de to andre fargene. I dette tilfellet er det nærliggende å legge styrke i hjerter. Det er imidlertid en hake ved det prosjektet, du ser elleve hjerter med dine egne om blindemanns kort. Det er ikke sikkert makker har hjerter, eller spillefører kan være renons. Kanskje har nord og øst hjerter hver. Det er imidlertid fort gjort å bare legge på den minste hjerteren (lavt som styrke), men det er ikke godt nok slik hele spillet ser ut:

Et merkelig spill. Hvis vest simpelthen legger en hjerter på det utspilte ruteresset er det over, spillefører vinner 5 spar da en hjerter kan kastes hos nord på kløver konge. Om øst fortsetter med ruter trumfer selvsagt spillefører høyt hos syd. 

Løsningen i dette motspillet er å trumfe makkerens ruter ess! Så spilles hjerter ess og hjerter til stjeling - en bet!

Det motspillet er sannelig ikke lett å finne. Normalt er å trumfe makkers ståstikk en dødssynd, ikke sant? Men her var det tingen, og jeg har blitt fortalt at ved et bord gjorde vest nettopp det, trumfet makkerens ruter ess og spilte to runder hjerter, den andre stjålet av øst - en bet!

Motspilleren (vest) innrømmet (etter det jeg har hørt) dog at hun ble forskrekket da hun hadde trumfet siden hun ikke helt hadde fått med seg at det var esset makkeren hadde spilt ut. Men hun fant ut at lagt kort er lagt kort og måtte altså være inne uten først å vite at hun hadde funnet et helt genialt motspill...

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.