Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Bridge for alle på Tenerife

Bridge for alle arrangerer igjen bridge på Tenerife, et populært ferie- og bridgeopplegg som denne gangen pågår i perioden 8. til 27.januar. Det spilles en rekke turneringer, og alle resultatene finner du her. 

Fra mandagens turneringer tar vi med dette spillet hvor det for en gangs skyld ikke var best å følge læreboka i meldingene.

Hvordan ville du og din favorittmakker meldt disse kortene med syd som giver og alle i faresonen?

Det er jo normalt slik at med minst åtte kort i majorfarge bør det spilles trumfkontrakt. Og 4 spar er en bra kontrakt med disse kortene. Men toppkontrakten var 3NT, i alle fall slik som det satt:

I 3NT er det elleve stikk med kun ett stikk i spar! Ruterfargen gir full uttelling, seks stikk, og med tre i hjerter og minst ett i kløver blir det elleve stikk totalt. I sparkontrakt kan det normalt ikke gå an å unngå to trumftapere og ett stikk til Ø/V for kløver ess. 

Noen åpnet med svake 2 spar som syd, andre med 1 spar. Det er ikke så lett å gå for grandkontrakt med nord sine kort med kun damen dobbel i kløver idet han får vite om sekskorts spar hos åpneren. 

De som var i 4 spar og vant ti stikk fikk likevel litt over middels siden det var kun delkntrakt ved noen bord. Ett par fikk lurt til seg elleve stikk i 4 spar (Ø/V fikk ikke tatt for kløver ess) som ga nest topp. Kun ett par var i 3NT, og de fikk for sikkerhets skyld tolv stikk, alenetopp for +690, men det ville gitt topp med +660 også. Det var imidlertid høydepunktet for det paret, en enkelt topp hjalp dem ikke så mye da de endte under middels. Så det er vel kanskje slik at det i det lange løp lønner seg å følge lærebokas anbefalinger likevel...?

 

Kommentarer

Det ble spilt samme kort i 3 puljer og i mix A var vi 4 par som kom i 3 NT. 3 Av oss fikk 12 stikk etter kløver ut. Vi hadde nok fortjent at sør og vest hadde byttet svarte konger. Da hadde 4 spar gitt 11 stikk og 3 NT 8 stikk, men som en professor fra Meldal sier - «det handler om å være aktuell»

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.