Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Bra norsk dag i Ungdoms EM (søndag)

Søndag ble det spilt to kamper i U-26. Det norske laget vant begge og klatret til 12.plass. Det er imidlertid nesten 25 VP opp til 8.plassen som gir sikker plass i VM. Uansett om det ikke går er det viktig å komme så høyt som mulig med hensyn til VM, for det er ofte slik at Europa i tillegg til de sikre åtte plassene får med flere lag fordi nasjoner fra andre soner velger å ikke delta.

Det gjenstår fem kamper i denne klassen. Programmet for Norge ser på papiret relativt overkommelig ut bortsett fra at de møter lederlaget Frankrike i morgen tidlig. 

I U-21 som spiller kortere kamper ble det spilt fire kamper søndag. Det ble tre fine seiere, men et sikkelig stortap mot Sverige. Etter det ligger Norge på 7.plass idet det gjenstår syv kamper. 

Her er et spill fra U-26 lagets kamp mot Latvia (seier 18,16-1,84 VP) hvor de norske vurderte godt:

(Giver vest, Ø/V i sonen)

Det startet med 1 spar fra vest, 2 kløver innpå fra Sofie Græsholt Sjødal, og 4 spar fra øst. Hva nå?

Agnethe Hansen Kjensli var i den situasjonen som syd. Det er klart at det kanskje kan stå storeslem her, men på den annen side er det ikke helt bombesikkert det står i slem i det hele tatt. At det kan vinnes lilleslem er dog veldig sannsynlig, og hvordan kan man på en sikker måte finne ut nok om at makker har de riktige kortene for storeslem når meldingene allerede har kommet så høyt?

Agnethes melding er en praktisk melding, hun meldte det hun trodde på: 6 kløver.

Det var akkurat passelig:

 

Jeg synes innmeldingen 2 kløver er helt grei utenfor sonen (gunstig), men nord for Latvia passet over Nicolai Heiberg-Evenstads 1 spar. Markus Lund (øst) meldte 4 spar, og syd doblet. Da gikk det pass rundt. Der ble det to bet, Norge -500. 

Lilleslem i kløver var perfekt. Hjerteren gir avkast for ruter, så det blir kun en hjertertaper. Norge +920, 9 IMP til Norge.

På det norske U-26 laget spiller også Ida Marie Øberg og Marius Dalemark Austad.

Vi tar med et lignende spill fra U-21 lagets kamp mot Ungarn som de norske vant med 15,15-4,85 VP. Anders Brogeland satt med disse kortene:

Meldingene startet slik:

Etter innmeldingen var Magnus Sætres 2 spar naturlig og krav, og så foreslo han 3NT som sin neste melding. Hva nå?

Anders likte kortene sine. Det er kun 10 HP, men det blir ofte feil å vurdere sånn, altså være en "point counter" når man har et stort stikkpotensiale (lange farger). Anders inviterte til slem med 4NT, og Magnus Sætre (øst) var med på det og sa 6 kløver.

Da var de havnet i en glimrende lilleslem:

N/S kunne ikke få mer enn ett ruterstikk. En hjerter kan kastes på spar konge, den siste hjerteren trumfes hos øst. Norge +1370.

Mot Are Borgar Landsvik og Arne Osnes Devik stoppet Ungarns Ø/V i 3NT og noterte +660, 12 IMP til Norge. 

På U-21 laget spiller også Thomas Tøsse og Christian Fredrik Johnsen.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.